vivre.bg

В малкото скандинавско студио се живее нашироко

скандинавско студио_1

Ако си истински фен на скандинавския стил, няма как да се измориш да виждаш как той отново и отново преобразява всяко пространство със семплия си и неподправен чар. От просторни мезонети, през обикновени семейни жилища, до малки апартаменти и мини студиа… Eто какво се случва и в дома на един архитект от Гьотеборг!

Жилището се намира на петия етаж в красива сграда в града и разполага с площ от скромните 45 кв. м.

Преди студиото всъщност е било маломeрен, двустаен апартамент. За сметка на две тесни стаи обаче, настоящият му домакин е предпочел свободата и пространството.

скандинавско студио_2

След премахването на междинната стена уединението на спалнята е загубено. Но пък дневната част на жилището спечелва усещане за повече простор.

Много от оригиналните елементи на стария интериор са запазени. Като корнизите, големите врати и дървеният под, част от който сега е боядисан в бяло.

Разликата в цветовете има ясната цел да отдели визуално зоните с различна функция: светлият под затваря  ъгъла на кухнята, а естественият нюанс на дървото внася топлина и уют в хола. Принципът е повторен и върху стената, която спалния кът и зоната на дивана си поделят – чрез използването на нежен контраст между бяло и светло сиво.

Всички интересни детайли открий в следващите снимки!

Дизайн: Alvhem

скандинавско студио_3 скандинавско студио_4 скандинавско студио_5 скандинавско студио_6 скандинавско студио_7 скандинавско студио_8 скандинавско студио_9 скандинавско студио_10 скандинавско студио_12 скандинавско студио_13 скандинавско студио_разположение

Не пропускай да видиш: