vivre.bg

Малко 40 кв. м жилище носи топло, цветно сърце

40 кв. м малък цветен апартамент в Барселона_2

40 квадратни метра могат да значат толкова много, особено когато става въпрос за двама. Двама домакини, двойка гости или два месеца страхотна лятна ваканция! Точно какъвто е случаят на това цветно местенце в Барселона.

Интериорът му е завършен от студио Egue y Seta с ясната мисъл, че това ще е мини лятната резиденция за младите собственици на апартамента.

В една част от годината, може би най-хубавата част от годината, те ще се любуват на плажовете в Барселонета (кварталът, в който всъщност се намира жилището), ще обикалят десетките тапас барове или ще се губят в градската история и изкуство. А след това ще се приберат в очарователния си дом…

Апартаментът разбира се носи по-малко от всички тези усещания. Напомня за синьото море, за топлината, жизнеността и енергията.

40 кв. м малък цветен апартамент в Барселона_27

40-те квадрата площ са разделени в две помещения: дневна и спалня. Между тях вместо плътна стена е измислена далеч по-въздушна алтернатива.

В средата е разположена една мултифункционална мебел – от едната страна тя е гардероб, от другата – кухненски бюфет. А около нея е изградена преграда от стъклени прозори, облечени в черни рамки. Подаващите се измежду тях зелени растения излъчват жизненост и внасят свежест. Прозрачните участъци позволяват на светлината да препуска по-свободно, не е погубено нито сантиметър важно място, а в интериора е създаден ефектен, отличителен акцент.

Заради малката площ на жилището, към добрата оптимизацията на пространството е подходено с допълнително внимание. С усвояването на различни малки кътчета, функционалното планиране и умелото използване на цветове, осветеление и материали – апартаментът в крайна сметка предлага всички необходими условия за живот и то без да отстъпва от добрия вид.

Входната врата отвежда директно в дневната. Насреща е кухнята, комбинирала бели долни шкафове с дървени рафтове и тухлени стени. Зоната е отделена и посредством под в плочки с черно-бели орнаменти.

Отпред е масата за хранене, използвала два от основните за интериора нюанси – черно и дърво. На отсрещната стена, точно до прозорците, се е намерило перфектното място за компактен диван с малки масички за кафе.

Синята линия, започната от прага, продължава и към спалнята, като обозначава входовете към мокрите помещения. Зад тях се крие светло, чисто царство в бяло, отново декорирано със сини участъци и уютно дърво. Спалнята не разполага с много площ, но пък някои идеи – като мултифункционалната табла зад леглото и искрящите бели щори, са позволили на стаята да не буди усещане за претрупаност.

Виж всичко останало в снимките!

40 кв. м малък цветен апартамент в Барселона_2640 кв. м малък цветен апартамент в Барселона_2440 кв. м малък цветен апартамент в Барселона_1840 кв. м малък цветен апартамент в Барселона_2340 кв. м малък цветен апартамент в Барселона_1 40 кв. м малък цветен апартамент в Барселона_1740 кв. м малък цветен апартамент в Барселона_2540 кв. м малък цветен апартамент в Барселона_640 кв. м малък цветен апартамент в Барселона_340 кв. м малък цветен апартамент в Барселона_1340 кв. м малък цветен апартамент в Барселона_1440 кв. м малък цветен апартамент в Барселона_940 кв. м малък цветен апартамент в Барселона_1040 кв. м малък цветен апартамент в Барселона_1540 кв. м малък цветен апартамент в Барселона_740 кв. м малък цветен апартамент в Барселона_840 кв. м малък цветен апартамент в Барселона_1640 кв. м малък цветен апартамент в Барселона_1940 кв. м малък цветен апартамент в Барселона_2040 кв. м малък цветен апартамент в Барселона_2140 кв. м малък цветен апартамент в Барселона_план

Търсиш още вдъхновения за малък апартамент? Не пропускай: