vivre.bg

Малък апартамент с много пространство

малък апартамент с много пространство_2

Малък апартамент с много пространство – ето как!

Има малка площ, но същевременно не му липсва свободно пространство. Как това 50 кв. м жилище се сдобива с всички условия за добър живот и дори с по-модерен и красив вид?

Жилището се намира в Тел Авив, Израел и е трябвало да влезе в ритъма на собственика си – 30-годишен, активен и зает човек. Преустройството размества стаите и се възползва от всеки един сантиметър, като същевременно запазва усещане за простор. На какво е заложил архитектът Амичай Шарон, за да постигне този резултат:

  • Новото разпределение се разделя с голяма част от вътрешните стени

Антрето липсва, в този малък дом се влиза директно в хола. Така той става по-просторен. Една от двете тераси е приобщена и включена към новата площ на спалнята. А тя е затворена с плъзгащи врати, за да може да продължи да изглежда като част от цялостното пространството на апартамента.

малък апартамент с много пространство_3

  • Бели стени, еднакъв под!

Боядисаните в бяло стени карат жилището да изглежда светло и приветливо. Еднаквият под свързва всички негови части в едно и не поставя спънки пред погледа.

  • Рафтове!

Пространството е лишено от тежки секции. На тяхно място са използвани рафтове, които да стоят по-леко. Освен в мястото под телевизора, те са обиколили и една от колоните, превръщайки я в интересен елемент в интериора.

малък апартамент с много пространство_1

  • Малко цветове и светли мебели!

При обзавеждането и декорирането на жилище са използвани съвсем малко цветове – основно бяло и дърво. Червеното се появява единствено върху кухненския гръб като смел и привличащ вниманието акцент. Същевременно белите й шкафовете я карат да се слее със стената.

  • Големи картини и богато осветление!

Картините и разнообразното осветление на различни височини придават характер и правят атмосферата специална.

Виж всичко в снимките!

малък апартамент с много пространство_14малък апартамент с много пространство_4 малък апартамент с много пространство_5 малък апартамент с много пространство_6 малък апартамент с много пространство_7 малък апартамент с много пространство_8 малък апартамент с много пространство_9 малък апартамент с много пространство_10 малък апартамент с много пространство_11 малък апартамент с много пространство_12 малък апартамент с много пространство_13 малък апартамент с много пространство_15 малък апартамент с много пространство_план преди малък апартамент с много пространство_план след

Снимки: decoist.com

Не пропускай: