vivre.bg

Малко двустайно жилище показва оптимална подредба и смелост

малък двустаен апартамент оптимална подредба_1

Интериорът на този малък апартамент в Бразилия има толкова достойнства, с които да се гордее. Той проявява смелостта да бъде цветен, различен и дори артистичен. И същевременно поглежда съвсем практично, за да намери оптималния вариант за подредба на мебелите. Така площта от 45 кв. м изглежда изненадващо интересно и изненадващо… достатъчно!

Дизайнерите от Studio AZ проектират вида на жилището специално за собственика, който ще живее сам тук. Време за губене няма, необходими са условия за приготвяне на нещо бързо за ядене и достатъчно места за посрещане на приятелите.

Умният дизайн веднага се възползва от едно от предимствата на малката площ, а именно – че всичко може да бъде в удобна близост. Както все по-често се случва, и тук дневната, кухнята и трапезарията са свързани в едно помещение, а антрето не е затворено.

Входната врата почти веднага отвежда в кухнята. Тя се е разположила на две срещуположни стени: едната – приела шкафовете и всички уреди, другата е по-къса и изградена като етажерка. Точно до нея е поставена и масата за хранене, на която спокойно биха могли да се настанят петима души.

малък двустаен апартамент оптимална подредба_7
Цветовите комбинации са ефектни и стилни. Черните шкафове на кухнята са освежени от бели и жълти плоскости. А дървеният плот на масата заедно с прозрачните столове и черни метални елементи се оказват страхотно допълнение. Но интересните решения в декора съвсем не спират дотук…

Геометрични форми и вдъхновения от поп арта се появяват върху стените, за да превземат погледа още с прекрачването на прага. От входа посреща черен МДФ панел, зад чийто изрязани участъци прозира боядисаната в жълто и скрито осветявана стена. Следват огромното огледало (създаващо илюзия за повече пространство) и стената с разминаващи се обеми в хола. Всъщност, всяка една от визиите спомага за визуалното разпределяне на зоните с различни функции.

Спалнята не отстъпва по нищо на ефектния вид на останалата част на дома. Тапети с фигурални мотиви и наситени цветове гарантират, че и нещата тук ще изглеждат достатъчно атрактивно. Интересни са и някои от пестящите място, мултифункционални решения. Като малкото бюро, което сякаш се е образувало от падналия плот на таблата на леглото. Крещящата в жълто етажерка пък е сложена на нетипичното място пред прозорците.

Повече – открий в снимките!

малък двустаен апартамент оптимална подредба_4 малък двустаен апартамент оптимална подредба_6малък двустаен апартамент оптимална подредба_5 малък двустаен апартамент оптимална подредба_3малък двустаен апартамент оптимална подредба_2малък двустаен апартамент оптимална подредба_1 малък двустаен апартамент оптимална подредба_8 малък двустаен апартамент оптимална подредба_9малък двустаен апартамент оптимална подредба_14малък двустаен апартамент оптимална подредба_10

Източник