vivre.bg

Малък дом открива спасението в една-единствена мебел

Мебел - решение за малък апартамент_2

Една мултифункционална мебел се оказва необходимото хитро решение за този 37 кв. м. апартамент. Гардеробът, който освен да изпълнява основната си функция, крие също бюро, легло, етажерки, шкафове и дори част от кухненските рафтове.

Дизайнът му е създаден от Michael K Chen Architecture за поредното мини жилище в Манхатън, Ню Йорк. Собственикът е млад мъж, който обича да събира приятели и често работи от дома си. Как този толкова малък апартамент да отговори на нуждите му?

Дизайнерите веднага се отказват от варианта да разделят голямото помещение на по-малки стаи или полуотделени кътове. Необходимо е било да се запази максимално свободното пространство. Търсено е гъвкаво решение!

Мебел - решение за малък апартамент_3

Дневната с дивана е разположена в най-светлата част, кухнята – в дъното.На стената между тях е инсталиран голям гардероб, правен по поръчка за мястото. Той ще може да отреагира различно, според различните нужди на момента.

Едното му крило се отваря, за да създаде работния кът. Етажерките и чекмеджетата са в удобна близост. Вечер ще открие леглото, до което има дори нощно шкафче. За дремки през деня, високата врата на гардероба ще създаде и малка преграда на светлината. Съседните крила крият дрехите и различни вещи. Другият му край се свързва с кухнята. Когато приятелите са у дома, всичко е затворено, за да се открие свободно пространство. В тези случаи – бюрото се ползва за мини бар.

Синята линия на панелите на гардероба е нарушавана от серията алуминиеви елементи. Широчината на всеки от тях варира в зависимост от положението и височината им, образувайки дръжки за отваряне на вратите. Чисто визуално линиите създават динамично усещане в пространството.

Върху гардероба е инсталирано и допълнително осветление. То остава почти невидимо, но същевременно приятно осветява тавана на стаята и създава чувството за повече простор.

Вижте всички възможности!

Мебел - решение за малък апартамент_11Мебел - решение за малък апартамент_13Мебел - решение за малък апартамент_14Мебел - решение за малък апартамент_9Мебел - решение за малък апартамент_10Мебел - решение за малък апартамент_4Мебел - решение за малък апартамент_5Мебел - решение за малък апартамент_6Мебел - решение за малък апартамент_8Мебел - решение за малък апартамент_12Schneider Plan Sequence_Program

Търсиш още идеи за малкия дом?!