vivre.bg

Малък лофт се трансформира в място за живеене и работа

лофт за живеене и офис- 9
56 кв. м под покрива. Първоначално мястото е използвано за офис. Намира се в Лондон. А с превръщането му в зона за живеене и работа се заемат дизайнерите от Craft Design.

Пространството е с малка площ, но пък е много светло и някак динамично. Когато е играело ролята на офис, цялата му площ е била едно общо помещение. Впоследствие, задачата пред дизайнерите е била да  оползотворят по най-добрия начин мястото, така че то да може да се ползва и за живеене.

Стилът е трябвало да се запази същият – лек и семпъл, но като се има предвид, че домакините ще прекарват тук целия си ден, е трябвало да се създаде усещане за повече простор.

Решението дизайнерите намират в белия „куб“, който инсталират в средата на апартамента, в най-високата му точка. Това се оказва гениална идея, защото елементът ще се справя с няколко задачи наведнъж. От една страна ще отдели различни помещения без да е нужно издигането на стени – кухня с трапезария, дневна, склад и място за спане. А вътре в него ще се скрие банята.

Островърхата стена (с височина достигаща 4.5 м) е използвана максимално, за да побере всички вещи и любими колекции на домакините. Дългите рафтове пък увеличават визуално пространството.

Всичко останало изглежда семпло, модерно и свежо. Точно както са искали собствениците на апартамента.

лофт за живеене и офис- 2 лофт за живеене и офис- 3 лофт за живеене и офис- 4 лофт за живеене и офис- 5 лофт за живеене и офис- 6 лофт за живеене и офис- 7 лофт за живеене и офис- 8 лофт за живеене и офис- 9 лофт за живеене и офис- 10 лофт за живеене и офис- 11 лофт за живеене и офис- 12 лофт за живеене и офис- 13 лофт за живеене и офис- 14 лофт за живеене и офис- 15 лофт за живеене и офис-4