vivre.bg

Мини студио от 22 кв. м крие хитри идеи за съхранение

мини студио идеи за съхранение

Какво можеш да побереш в 22 квадратни метра? Оказва се – не малко. Доказва го следващото супер мини студио от Сидни, Австралия.

Оборудването, създадено от архитекта Prineas, напомня за функционалността на швейцарско ножче. Падащи плотове, висящи закачалки и изскачащи тайни шкафове… Множество практични чудеса се крият в едностайното жилище, обзаведено с цел да бъде отдавано под наем.

Ето някои от характеристиките на дизайна, намерил точната пресечна точка между добрия външен вид и мултифункционалността:

Прагът на апартамента отвежда към кухненския бокс. Тъмните матови шкафове се открояват на фона на огледалния гръб, придаващ усещане за повече пространство.

мини студио идеи за съхранение_10

Основната/единствена стая е приютила и хола, и спалнята. Специално създадена за помещението дървена платформа разделя двете части посредством ниска дървена етажерка, комбинираща ТВ секция.

А освен това повдига спалнята, осигурявайки допълнителни места за съхранение. Сред тях са чекмеджетата под леглото и отварящите се вътрешни „тайници“ в пода.

Стената срещу леглото е облечена в огледала, отново за постигане на илюзия за повече простор. Огледалните повърхности не само залъгват очите, но и разпръскват светлината из помещението.

Същият е и подходът към нишите от двете страни на спалнята. От таванът тук се спускат и открити закачалки, които да приемат дрехите за следващия ден.

До дивана пък е наместен висок модул, от който удобно изпада малка дъска за гладене.

Какво още – разгледайте в снимките!

мини студио идеи за съхранение_12мини студио идеи за съхранение_13мини студио идеи за съхранение_1 мини студио идеи за съхранение_2мини студио идеи за съхранение_14мини студио идеи за съхранение_15мини студио идеи за съхранение_16мини студио идеи за съхранение_18мини студио идеи за съхранение_17мини студио идеи за съхранение_5мини студио идеи за съхранение_6Axonometric

 

Не пропускай да видиш:

One Comment