vivre.bg

Модерен апартамент в Банско с топло излъчване и етно дух

апартамент в Банско - 8

С уюта и усещането на планинска хижа, но с всички удобства и характеристики на съвременния дизайн. Този уникален апартамент в Банско, чийто интериор е дело на екипа на Fimera Studio, показва, че етно елементите могат да бъдат преплетени с много вкус и в модерното жилище.

Апартаментът е с площ от 90 кв. м и се намира в комплекс в курортното градче. Разполага с дневна (обединяваща хол, трапезария и кухня) две спални и детска стая.

Всички стаи са добре осветени благодарение на широките прозорци и големите капандури, които освен всичко разкриват и прекрасни гледки към планината и града.

В интериора е използвано много естествено дърво, носещо чувството за топлота и уют. Дървото се появява не само върху пода и мебелите, но облича и някои от стените в дневната и спалните.

апартамент в Банско - 1

Абсолютното попадения обаче са декоративни етно елементи. Те не просто служат за украса, а осмислят пространството и са причината за уникалната атмосфера, която този дом има.

Почти всички мебели са проектирани от студиото и изработени от български фирми. Такива са например масата за хранене и ниските помощни маси. Последните са модерна интерпретация на традиционната българска маса „паралия“.

Чипровската етно шарка се появява в изчистен и стилизиран вид бродирана върху дамаската.

апартамент в Банско - 2

Стилизирана глава на лос пък е находка от Е-bay. Мотивът се повтаря на няколко места в жилището.

апартамент в Банско - 5

Дизайнерите от Fimera създават перфектната ърбън-етно хармония. Като произведение на изкуството, вижте сами в останалите снимки!

апартамент в Банско - 3 апартамент в Банско - 4апартамент в Банско 25 апартамент в Банско - 6 апартамент в Банско - 7апартамент в Банско - 8 апартамент в Банско - 9 апартамент в Банско - 11апартамент в Банско - 10  апартамент в Банско - 12 апартамент в Банско - 14апартамент в Банско 27апартамент в Банско - 13  апартамент в Банско - 16 апартамент в Банско - 17 апартамент в Банско - 18 апартамент в Банско - 19  апартамент в Банско - 21 апартамент в Банско - 22апартамент в Банско 26 апартамент в Банско - 26

Информация и снимки: блогът на Fimera, Interiorzine.com