vivre.bg

Модерен дизайн и комфорт се допълват в тази къща в София

модерен дизайн къща в София

Когато красивият вид осигури и комфортни условия за живот, най-важната задача на домашния дизайн е на 100% изпълнена.

Такъв е и резултатът, който дизайнерите от „Studio Edo“ постигат в интериора на тази семейна къща в покрайнините на София. Съвременното излъчване и спокойна атмосфера са създадени с използването на съвсем малко цветове, много дърво и някои страхотни стилни допълнения. В крайна сметка: оформлението на вътрешното пространство на къщата успява да предложи перфектни условия за уютен живот в града.

Първият етаж съвсем логично е за дневните зони. Холът и кухнята са оставени едновременно обединени и разделени от ТВ-стената, покрита с вертикални дървени ламели.

Достатъчно просторна, кухнята е приела и мястото за хранене. Голямата маса за седем човека е проектирана като продължение на кухненския остров, а стената с шкафове гарантира достатъчно място за прибиране на всичко необходимо в домакинството.

дневна къща Edo_4.2

Комбинацията от бяло дърво създава изчистен и ведър фон, но вниманието веднага е привлечено от подредените едно до друго осветителни тела. Комбинацията от черни и месингови тонове и повтарящи се форми ги превръщат в абсолютния акцент на помещението. Линията им допълнително издължава пространството, а светлините падат върху мястото, където всички в семейството се събират за обяд или вечеря.

Срещуположната част е за релакс. Централното място в хола е заето от голям, комфортен диван във формата на „П“. Сивият му цвят е повторен при завесите и в по-тъмен нюанс – в библиотеките, покрили като рамка стената в дъното на стаята. Точно там – между двете етажерки и до прозорците, се оказва и перфектното място за създаването на приятни места за сядане. Уединението на двата малки къта е допълнено с римски щори и вградено осветление.

Плъзгаща врата открива стълбището, водещо към втория етаж. Тук са двете детски стаи и родителската спалня. Тя разполага със самостоятелна баня и е постигнала интересната си атмосфера с комбинирането на сиви стени и облечен в дърво таван. По-светла и съвсем семпла е обстановката в работния кабинет, намиращ се на последното ниво.

Отвън: фасадата на къщата е заложила на каменните и дървени облицовки, а разкошният двор доставя зелени гледки в близост.

Виж всичко в снимките!

дневна къща Edo_6.2дневна къща Edo_3.2 дневна къща Edo_2.2дневна къща Edo_1.2дневна къща Edo_7.2 дневна къща Edo_8.2 дневна къща Edo_9.2 дневна къща Edo_10.2 дневна къща Edo_11.2 дневна къща Edo_12.2 дневна къща Edo_13.2 дневна къща Edo_14.2 спалня къща софия Edo_2спалня къща софия Edo_1 спалня къща софия Edo_3 спалня къща софия Edo_4 баня родители къща Edo_1 баня родители къща Edo_2 баня родителска спалня къща Edo детска стая къща Edo_2детска стая къща Edo_1 детска стая къща Edo_4детска стая къща Edo_3бани детски стаи къща в София стълби къща софия Edo_2стълби къща софия Edo_3кабинет къща софия Edo_1фасада къща в София Edo студиофасада къща София Edo_2

*Снимки: предоставени от Studio Edo.