vivre.bg

Модерната реновация на старото таванско пространство

трансформация стар таван познан_1

В подпокривната част на сграда, строена в края на 19 век, сега се случва един съвсем нов живот! Пространството от 130 кв. м никога преди това не е ползвано като място за живеене. Сега – то е изцяло трансформирано, пълно със светлина и заредено със страхотни интериорни решения.

Виновни за промяната са екипа на полската форма CUNS. Апартаментът, намиращ се в град Познан, се е нуждаел от индивидуален подход и нетрадиционни решения, както самите дизайнери обясняват. Решението те откриват в използването на различните обеми в пространството и създаването на една цяла нова картина. Изчистена, съвременна и малко щура.

Разпределението залага на отворения план, който носи усещане за повече свобода. От старите елементи открити са оставени дървените греди… Не просто запазени, те са допълнително акцентирани с цел да подсигурят уникалността на мястото и да напомнят за неговата оригинална (таванска) история.

трансформация стар таван познан_10

И докато гредите в светло дърво разсичат по забавен за очите начин интериора, останалата част от него е облечена в няколко основни тона. Това са сивото, кафявите нюанси на тухлените стени и бялото. И тази концепция се повтаря от коридора, през кухнята, до дневната, двете спални и дори в баните.

Просторната кухня идва в комплект с огромен кухненски остров. Заедно те превръщат зоната в приятно и удобно място както за готвене, така и за хапване и приказки, докато някой друг може да се люлее на хамака.

Истинският рай на релакса обаче е дневната. Идеята за дивана е заменена от обемни, меки пухове, подредени Г-образно. Директно срещу тях е телевизорът, а малка ниша в страни се е оказала подходяща за оформяне на работен кът с бюро и рафтове.

Спалните са не по-малко интересни. Нощни шкафчета от пънове, декорация от риби над леглото, груби, застарени дървени врати и вана почти в стаята. Супер, нали?!

Виж всичко в снимките!

трансформация стар таван познан_9трансформация стар таван познан_6 трансформация стар таван познан_3 трансформация стар таван познан_11трансформация стар таван познан_2трансформация стар таван познан_7трансформация стар таван познан_4трансформация стар таван познан_5трансформация стар таван познан_план

Запалихте се по излъчването на този дом? Вижте друг проект на студиото: