vivre.bg

Монохромен интериор и скандинавски стил в Лондон

монохромен интериор на малко жилище_1

Мястото е Лондон, но вдъхновението – скандинавско. Дали дизайнерите от Laura Lakin Design са успели да вземат най-доброто от двата свята?

Желанието е било британската практичност и сдържан стил да се забъркат с приятното, семпло усещане на скандинавските жилища. В резултат – да се сътвори максимално практичния и светъл дизайн за едно двустайното жилище в източната част на британската столица.

Апартаментът се намира в бивша сграда на училище. Сега постройката от 1990 г. вече е жилищна, а двете стаи от този апартамент са се нуждаели от допълнително преустройство, за да отговорят на нуждите на младите си собственици.

Ето какво обясняват дизайнерите:

„Вдъхновени от скандинавския дизайн, избрахме предимно монохромната цветова схема, която комбинирахме с детайли от дърво. За да добавим луксозно усещане към пространството, допълнихме с материали като мрамор, използван в банята и при кухненския гръб. Заиграхме се с противопоставянето на светлото и тъмното – видно още с влизането в почти изцяло черното антре и продължената в същия тон кухня, останалата част от пространството е решена предимно в светли цветове. Белите и черни стени се превърнаха в чудесен фон за рамките със семейни снимки и колекцията съвременни картини.“

Повече – виж в следващите снимки!

монохромен интериор на малко жилище_2монохромен интериор на малко жилище_3монохромен интериор на малко жилище_4монохромен интериор на малко жилище_5 монохромен интериор на малко жилище_6 монохромен интериор на малко жилище_7 монохромен интериор на малко жилище_8 монохромен интериор на малко жилище_9 монохромен интериор на малко жилище_план