vivre.bg

Звукът на силата: Музика излиза от главата на Владимир Путин

Владимир Путин

Никой не знае какво се върти в главите на най-влиятелните световни лидери, но поне от една от тях със сигурност може да излезе музика. Владимир Путин никога не е звучал по-добре благодарение на артиста, наричащ себе си Петро Водкинс (Petro Wodkins), който, разбира се, е руснак.

Водкинс решава да направи порцеланов бюст на Путин с монтирана в главата му тонколона. Творението се превръща в цяла колекция, наречена „Звукът на силата“ (The Sound of Power).

Това е лимитирана серия говорители с Владимир Путин, „известен още като Св. Владимир“, както се казва в описанието на продукта.

Владимир Путин спийкър - 11

Девизът е:

„Поиграй с тези, които си играят със света“

Какво стои зад идеята? Според създателя това е вид „отдаването на почит към порцелановите фигури и бюстове, които нашите баби и дядовци обичаха да събират. Безупречно изваяните форми ни напомняха за нещо по-голямо от нашите обикновени животи и вдъхновяваха към величие.“

Водкинс обяснява, че в серията ще бъдат включени „велики мъже, които си играят със света като с инструмент и които накараха държави и цели континенти да маршируват в ритъма на техните барабани.“

Владимир Путин спийкър - 12

Засега като завършен продукт се появява само Путин, за който Водкинс казва още:

„Отличителни черти на лицето му и неговите пронизващи очи превръщат този сложен мъж в мощен високоговорител.“

Не сме съвсем сигурни, че авторът е почитател на Путин, но е видно, че към образа на руския президент е подходил експериментаторски и с чувство за хумор. На една от фотографиите фигурата на руския президент се появява с червен клоунски нос, а във видеото (по-долу) ще видите как музиката просто го кара да избухне!

Владимир Путин спийкър - 4

Сурово излъчване, меко звучене!

Дизайнът на спийкърите е създаден в Русия, но моделите се изработват в Швеция. Путин спийкър 2Всеки един от тях е направен с голяма прецизност и с уверението, че осигурява чист звук и приятно акустично преживяване.

Бройките, които могат да бъдат поръчани в момента, са 100. Цената е 1111 евро. Номер 1 и номер 100 ще бъдат продадени чрез наддаване на официалния сайт на SOP. То приключва на 7-и октомври, когато е… Точно така – рожденият ден на Путин.

Путин спийкъри

путинВладимир Путин спийкър - 10Владимир Путин спийкър - 1Владимир Путин спийкър - 3