vivre.bg

Три в едно: Мултифункционалният 30 кв. м апартамент

мултифункционален апартамент в Бразилия - 1

30 кв. м.! Преди години може би биха звучали като невъзможно малко място за живеене. В съвременния свят, заради пренаселеността на големите градове и високите цени на жилищата, обаче все повече хора живеят на такава площ.

BEP Architects се изправят пред задачата да открият доброто решение за един точно толкова малък апартамент в Бразилия. Дизайнерите решават, че е безсмислено и погрешно да опитват да разделят 30-те квадрата на две малки стаи и избират просто, но ефективно разпределение. Чрез него единственото помещение на мини апартамента трябва да играе ролята на спалня, трапезария и дневна.мултифункционален апартамент в Бразилия - 2

мултифункционален апартамент в Бразилия - 3

Трансформациите се случват с подходящите мебели и малко човешка сила.

През деня падащото легло е скрито в големите гардероби, покрили цялата стената в дъното. Когато то е прибрано, стаята изглежда като подредена и изчистена дневна.

Мястото може да се превърне и в трапезария. Разпъната високата маса зад дивана удвоява големината си, а двете части на дивана удобно да се завъртат към нея.

На тази малка площ дизайнерите намират място и за оформяне на мини домашен офис. Малката кухня застава на единственото свободно място, близо до входа, но успява да се впише в стила и цветовете на дома. Банята пък е замаскирана зад дървената врата, сливаща се със системата гардероби. Прозрачните столове и голямото огледало „олекотяват“ пространството и го правят да изглежда по-голямо.

Вижте повече във видеото!

мултифункционален апартамент в Бразилия - 4 мултифункционален апартамент в Бразилия - 5 мултифункционален апартамент в Бразилия - 6 мултифункционален апартамент в Бразилия - 7мултифункционален апартамент в Бразилия - 8

Снимки: Haruo Mikami