vivre.bg

Мъжко жилище в столицата показва индустриален характер

Жилище в индустриален стил в София_1

Бетон, ярки акценти и неочаквани детайли! Домът трябва да носи свой собствен характер и този мъжки апартамент в София го има в изобилие. Вдъхновен от суровия индустриален стил, интериорът на неголямото жилище е също така достатъчно стилен и елегантен.

Мъжката палитра от материали, форми и акценти сътворява арх. Нанко Костов. Основната му цел при преобразяването на дома е била отварянето на пространствата. Така вратите между дневната, коридора и кухнята са премахнати за повече свързаност и свобода.

Емоцията и изразителността в интериора се усещат във всяка една част на дома. Цветовата схема минава през тъмно сивите и бели нюанси и включва акценти в ярко жълто, зелено, тъмно синьо и черно.

Жилище в индустриален стил в София_2

Още с влизането през входната врата става ясно, че това жилище е облечено в индустриален стил. Впечатляващите и любопитни детайли са буквално навсякъде – тухлени облицовки, парапет от тръби с груби скоби, захванати в стената, рифелова ламарина по стъпалата, закачалки от куки, висящи на груби плетени въжета…

Изчистеният и перфектен вид на мебелите в дневната е нарочно разчупен с маса от палети в синьо. Барът от черно матирано желязо се вписва чудесно в цялостната концепция. Върху бетоновите мотиви на една от стените пък е застанал графит на момиче с плюшена играчка на известния английски уличен артист Banksy. Гледката пренася към някои уличка от големия град и допълва цялостната съвременна визия на жилището.

Спалнята има далеч по-спокойно и меко излъчване. Включването на повече светли цветове, изчистени форми и нежни материи създават добре балансирана картина. Приятният уют е гарантиран от дървената ламперия зад леглото, с която са скрити и вратите към дрешника.

Виж всичко в снимките!

Жилище в индустриален стил в София_6 Жилище в индустриален стил в София_7 Жилище в индустриален стил в София_8 Жилище в индустриален стил в София_9 Жилище в индустриален стил в София_9_аЖилище в индустриален стил в София_2Жилище в индустриален стил в София_4 Жилище в индустриален стил в София_5Жилище в индустриален стил в София_Жилище в индустриален стил в София_10Жилище в индустриален стил в София_11Жилище в индустриален стил в София_10_aЖилище в индустриален стил в София_12Жилище в индустриален стил в София_14Жилище в индустриален стил в София_15Жилище в индустриален стил в София_16Жилище в индустриален стил в София_17Жилище в индустриален стил в София_19Жилище в индустриален стил в София_18Жилище в индустриален стил в София_20