vivre.bg

Нестандартни мебели и светли цветове освежават старото жилище

нестандартни мебели и светли цветове в старо жилище

Да надникнеш в домовете на интериорните дизайнери и архитекти е винаги любопитно и интересно!

Какво избират за собствените си домове тези, чиято работа е да създават красиви жилища за другите. Апартаментите им или изненадват с премерен и семпъл вид, или впечатляват с артистичност.

Обущарят съвсем не ходи в бос и в случая с главния архитект на американското Buro Koray Duman.

Жилището на родения в Турция Корай Думан се намира в Чайнатаун, Манхатън. И когато през 2011 г. той го купува, апартаментът на петия етаж в сграда от 1980 г. е бил доста тъмно и мрачно място за живеене. Но пък и с приятна гледка към намиращия се съвсем наблизо парк.

„Почти нищо не остана същото“, казва накратко архитектът пред nypost.  Подовите настилки са сменени, оригиналните тухли са извадени на показ и „измити“ в бяло. Разпределението – изцяло прекроено.

Сега апартаментът разполага с една спалня, а по-голямата част от цялата му площ е заета от просторна дневна, до която се достига през дълъг коридор.

нестандартни мебели и светли цветове в старо жилище_2

Мултифункционалната стена, преминаваща през целия апартамент, е скулптурирана като геометрична фигура и боядисана в искрящ цитрусово зелен цвят. Тя започва от спалнята и стига до срещуположния край на дневната, скривайки баня, килер и перално помещение.

В центъра на дневната част са разположени два дивана във формата на „L“, които могат да се съберат в легло. Нестандартния им дизайн е подсилен от комбинацията с огледалната малка маса и два стола, стоящи като симпатични цветни точки в помещението.

Всичко останало е по-семпло и тихо. Малък работен кът е обособен между двата високи бели гардероба, а минималистичната кухня залага на бели шкафове + инокс.

Съвременни мебели и модерни геометрии перфектно заживяват с белезите на старото. Повече – виж в снимките!

нестандартни мебели и светли цветове в старо жилище_1нестандартни мебели и светли цветове в старо жилище_16

нестандартни мебели и светли цветове в старо жилище_4нестандартни мебели и светли цветове в старо жилище_5нестандартни мебели и светли цветове в старо жилище_6нестандартни мебели и светли цветове в старо жилище_17нестандартни мебели и светли цветове в старо жилище_3нестандартни мебели и светли цветове в старо жилище_7нестандартни мебели и светли цветове в старо жилище_8нестандартни мебели и светли цветове в старо жилище_9нестандартни мебели и светли цветове в старо жилище_10нестандартни мебели и светли цветове в старо жилище_11нестандартни мебели и светли цветове в старо жилище_12нестандартни мебели и светли цветове в старо жилище_13нестандартни мебели и светли цветове в старо жилище_14

Не пропускай: