vivre.bg

Нестандартно отделена спалня в 48 кв. м жилище

Нестандартно отделената спалня в 48 кв. м жилище_5

Как да отделим спалнята в малкото жилище? Площта ни ограничава, а желанието ни е да имаме толкова много неща! Ето едно различно решение от испански малък апартамент:

Кръстен е Parlament29 и е интериорът, направен за един малък дом в Барселона, Испания. Дизайнът е на Studio P10 и Miel Arquitectos, които превръщат 48-те квадрата в уютно и спокойно място за живеене в сърцето на забързания град.

  • Име: Parlament29
  • Място: Барселона, Испания
  • Площ: 48 кв. м
  • Дизайн:  Studio P10 & Miel Arquitectos

Апартаментът е предвиден за отдаване под наем и е трябвало да покрива пет основни функции: работа, почивка, забавление, хранене и хигиена. И всичко това в толкова малко пространство!

Архитектите обясняват: „Стратегията ни бе да свържем личната и социалната част на дома в едно цяло. В средата на пространството поставихме едно кътче на спокойствието. То образува и диагонален канал, отвеждащ естествената светлина до вътрешността на апартамента.“

Нестандартно отделената спалня в 48 кв. м жилище_7

Спалнята е облечена с дъб и закрита със завеси и плъзгаща врата. Повдигната е на платформа, криеща допълнително легло за гости.

Поставянето й в средата на жилището позволява на дневната, мястото за хранене и работното бюро да получат цялата дневна светлина. Същевременно светлите завеси не лишават и зоната за почивка и спане от естествено осветление.

Вижте повече в снимките и не пропускайте да надникнете в още един проект от същите дизайнери:

Нестандартно отделената спалня в 48 кв. м жилище_6отделена спалняНестандартно отделената спалня в 48 кв. м жилище_3Нестандартно отделената спалня в 48 кв. м жилище_13Нестандартно отделената спалня в 48 кв. м жилище_2Нестандартно отделената спалня в 48 кв. м жилище_4Нестандартно отделената спалня в 48 кв. м жилище_8Нестандартно отделената спалня в 48 кв. м жилище_9Нестандартно отделената спалня в 48 кв. м жилище_10Нестандартно отделената спалня в 48 кв. м жилище_12Нестандартно отделената спалня в 48 кв. м жилище_разпределениеНестандартно отделената спалня в 48 кв. м жилище_разпределение 2