vivre.bg

Ново разпределение и повече светлина за 60 кв. м апартамент

нов план и повече светлина, 60 кв. м апартамент_1
Дори не толкова драстични промени в разпределението на жилището могат да променят тотално атмосферата му. А обикновено целта е повече простор и повече светлина. Такава е била задачата и в това малко семейно жилище в Киев.

  • Име на проекта: Апартамент с карта
  • Място: Киев, Украйна
  • Площ: 60 кв. м
  • Собственици: Семейство с малко дете
  • Дизайн: Lugerin Architects

Първоначалното разпределени е разчитало на няколко перпендикулярно разположени стени, които са отделяли две тъмни стаи в дъното на жилището и ненужно голямо антре. Реконструкцията прави малки промени в разположението на стените, други заменя със стъклени прегради.

нов план и повече светлина, 60 кв. м апартамент_2

Антрето е приобщено към дневната част и вече е достигано от естествената светлина. Дългата, тясна тераса също влиза в общата зона на жилището и, по думите на дизайнерите, играе две роли: на зимна градина и офис. Двете части са отделени от съществуваща колона. Около нея е изградена и голямата дървена маса, превръщаща се в централното място на дома.

Спалнята е затворена от високи, матирани стъклени врати, които ѝ позволяват да бъде значително по-светла. Шкафовете и гардеробите обикалят всички стени и оставят свободно пространство единствено за малкия и уютен кът на детското легло. Жилището разполага и с просторен дрешник, който след години би могъл лесно да се превърне в самостоятелна детска стая.

Минимилизъм при оползотворяване на площта, и минимализъм в интериора. Жилището е обзаведено със семпли, изчистени мебели. Голяма част от тях са проектирани специално за мястото. Дизайнът на дома е вдъхновен от съвременния скандинавски стил и залага на белите стени, черните акценти и топлината на дървените повърхности.

Повече – вижте в снимките!

нов план и повече светлина, 60 кв. м апартамент_3 нов план и повече светлина, 60 кв. м апартамент_4 нов план и повече светлина, 60 кв. м апартамент_5 нов план и повече светлина, 60 кв. м апартамент_6 нов план и повече светлина, 60 кв. м апартамент_7нов план и повече светлина, 60 кв. м апартамент_9 нов план и повече светлина, 60 кв. м апартамент_8 нов план и повече светлина, 60 кв. м апартамент_план