vivre.bg

Огромното легло за гости от палети

легло от палети_1

Повече от легло с повече от различен вид. Viennese Guest Bed (Виенското легло за гости) е създадено от австрийското архитектурното студио heri&sali. Конструкцията те използват при проектирането на пет малки апартаменти за гости в пивоварната Gegenbauer Vinegar Brewery във Виена.

Както ще видите от снимките, целта е била помещенията да запазят автентичния си вид и духа на мястото. Да бъдат пригодени за живот, но с минимални интервенции.

Леглото на практика е единствената мебел във всяка от стаите. И като такава, то е трябвало да дава повече възможности от очакваното.

легло от палети_2

Основната му функция, разбира се, е да осигури място за спане. Но тази конструкция от дървени палети и греди не се вписва само в обикновеното. Леглото е обградено от плоскости на високи и ниска нива, които освен че правя видът му интересен, могат да се ползват като места за сядане, етажерки, плотове…

Останалото са покътнатите тавани, подът и тухлите, които оставят историята видима.

легло от палети_3легло от палети_5легло от палети_7легло от палети_6легло от палети_8 легло от палети_планлегло от палети_план_1легло от палети_план_2легло от палети_10легло от палети_11

Снимки: Gizmag

 

Виж още: Плъзгащи врати отделят спалнята в средата на този малък дом