vivre.bg

Оригинален черно-бял интериор разделя зоните в 46 кв. м дом

черно-бял интериор разделя зоните_1

Черно и бяло е класическа комбинация, която гарантирано постига ефектен вид в интериора. Но в това малко жилище в Познан, Полша, двата цвята са били натоварени и с допълнителната мисия да разделят визуално зоните с различна функция. Най-общо казано:

Бялото е за живеене, черното – за съхранение и свръзка.

Според дизайнерите от KASIA ORWAT home design, „освен с естетическите си способности, контрастът на двата цвята ще помогне и за обмислянето на функционалността на пространството.

черно-бял интериор разделя зоните_2

В бяло са всички места, използвани за ежедневни дейности. Това са кухнята, трапезарията, холът, спалнята и работното място.

Черната част на апартамента са зоните, свързващи помещенията, антрето и местата за съхранение. Така, например, стената във високи черни врати е скрила входа към банята и големите гардероби.

Минималистичните мебели, интересните осветителни тела и разнообразните покрития допълват оригиналната атмосфера. Освен при цветовете, контрастът е използван и при различния тип подови настилки. Принципът е последван и в стените и таваните с редуващите се матови и гланцирани повърхности. В крайна сметка, всичко това успява да направи така, че неголямата площ от 46 кв. м да изглежда значително повече.

Виж повече в снимките!

черно-бял интериор разделя зоните_3 черно-бял интериор разделя зоните_4 черно-бял интериор разделя зоните_5 черно-бял интериор разделя зоните_6 черно-бял интериор разделя зоните_7 черно-бял интериор разделя зоните_8 черно-бял интериор разделя зоните_9

Снимки: Weronika Trojanowska

Може би ще ти е интересно също: