vivre.bg

Палат в една стая

палат в една стая _ едностаен апартамент_ 1

Да живееш в една стая?! Може и да звучи плашещо, но някои поглеждат на съдбата си със спокойствие и я изживяват със стил!

Ако приемеш, че площта на едностайното ти жилище не е всичко, нещата ще изглеждат значително по-лесни. Да, няма да имаш дълги коридори (всъщност, няма изобщо да имаш коридор). Или отделни стаи. Както и място за много от нещата. Но това съвсем не значи, че трябва да се лишиш от възможността да живееш добре.

Поредният вдъхновяващ пример идва от един мини апартамент в Русия. Редизайнът му е направен от фирмата Art Ugol. А собственичката – описана като млада жена с творческа натура, е имала съвсем ясни виждания за това как трябва да изглежда компактния й дом.

Желанията й са били да има просторно място за дневната зона, двойно легло, кухня с кът за закуска и достатъчно пространство за съхранение на всичките й вещи и дрехи. Пожелала е използването на много естествени материали и ясно изразени текстури. И си е представяла интериор, изпълнен със смели решения и много лекота.

Малък апартамент: да се изправиш пред предизвикателството:

палат в една стая _ едностаен апартамент_20

# Разположението намира място за всичко, без да претрупва!

В новия дизайн на жилището са взети предвид всички изисквания на клиента. За дневната е оставено максимално свободно пространство. В дъното на помещението е създаден уютен кът за спане, който е побрал голямото легло. При необходимост, той може да бъде скрит с плътните, тъмни завеси – така че следобедните дремки след лекции да са възможни. Същевременно за кухнята е предвидено достатъчно голямо на площ и добре осветено място. Високият вграден гардероб в антрето осигурява достатъчно място за съхранение.

Съвсем подреденият и лишен от ненужни мебели и декорации вид помага на малкия апартамент да не изглежда претрупан и клаустрофобичен.

палат в една стая _ едностаен апартамент_7

# Ярки цветове и богато осветление създават усещане за повече пространство!

„Всичко в бяло“ е предпочитан подход при обзавеждането и декориране на малкия дом. И може би е най-правилният вариант. Но когато искаш да впечатлиш и да покажеш нещо различно….Направи мястото свое!

В този апартамент ефектът идва от използването на контрасти и декоративната мазилка на стената. Въпреки да изглежда толкова живо и „цветно“, в интериора му са използвани само бяло, черно, сиво и естествения нюанс на дървото. В тези тонове са почти всички големи мебели и дори най-малките декорации.

Лампи, полилей, скрито LED осветление се грижат пространството да изглежда възможно най-просторно и „отворено“.

Дървеният под пропълзява по стените в дневната и спалнята и създава допълнително усещане за уют. Черните ленти върху сивата мазилка на отсрещната стена носят целият чар на интериора.

Виж всичко в снимките!

палат в една стая _ едностаен апартамент_2 палат в една стая _ едностаен апартамент_3 палат в една стая _ едностаен апартамент_4 палат в една стая _ едностаен апартамент_5 палат в една стая _ едностаен апартамент_6палат в една стая _ едностаен апартамент_7 палат в една стая _ едностаен апартамент_8 палат в една стая _ едностаен апартамент_9 палат в една стая _ едностаен апартамент_10 палат в една стая _ едностаен апартамент_11 палат в една стая _ едностаен апартамент_12 палат в една стая _ едностаен апартамент_13 палат в една стая _ едностаен апартамент_14 палат в една стая _ едностаен апартамент_15 палат в една стая _ едностаен апартамент_16 палат в една стая _ едностаен апартамент_17 палат в една стая _ едностаен апартамент_23 палат в една стая _ едностаен апартамент_24 палат в една стая _ едностаен апартамент_25 палат в една стая _ едностаен апартамент_26

Още идеи за малкия дом: