vivre.bg

Преди и след: малкият мезонет става неузнаваем

малък мезонет, преди и след - 1

С площ от само 40 кв. м, но таван с височина 7 м, това жилище е едно от многото малки нюйоркски апартаменти, които озадачават със странната си форма. В Голямата ябълка обаче отдавна не се плашат от малките площи. А височината на този дом дава и по-голямо поле за действие.

Отначало обаче нещата са изглеждали доста мрачно. Собствениците (финансист и съпругата му) купуват жилището през 1994 г. Интересното е, че в интервюта сега го описват като грозно и неприятно място. Въпреки това са живели в него до 97-ма. След това го отдават по наем. Докато квартирантите не се изнасят, също.

ПРЕДИ:

малък мезонет, преди и след - 13 малък мезонет, преди и след - 14 малък мезонет, преди и след - 15

Години, след покупката, собствениците се решават на цялостен ремонт. Мястото е трябвало да светне. За работата те наемат професионалисти. Изборът им пада върху екипа на Specht Harpman Architects. А промяната, която те успяват да постигнат, впечатлява. Носи им дори награда за дизайн на малки пространства от Architizer A+.

СЛЕД:

малък мезонет, преди и след - 1

Дизайнерите обясняват, че са създали нови платформи, които да осигурят достатъчно място за разполагането на всичко необходимо за живеене. Същевременно те запазват дома светъл и просторен.

малък мезонет, преди и след -2

Компактната баня е скрита зад стълбището.

малък мезонет, преди и след - 3

Кухнята свети в бяло и млечно синьо и остава отворена към дневната.

малък мезонет, преди и след - 5 малък мезонет, преди и след - 6

Мястото под стълбището е използвано хитро. Шкафовете са с бели врати, които да се сливат със стената и позволява стълбите да контрастира на техен фон.

малък мезонет, преди и след - 7 малък мезонет, преди и след - 8

Същият метод е използван и на второто ниво.

малък мезонет, преди и след - 9 малък мезонет, преди и след - 10малък мезонет, преди и след - 11 малък мезонет, преди и след - 12