vivre.bg

Преди и след: Промяната на едно тристайно софийско жилище

апартамент с изчистен интериор София_кухня 1

Тристайният апартамент с обща площ от 80 квадратни метра се намира в София. Сградата е стара, но пък интериорът е съвсем нов. Изчистен, елегантен и красив. Авторите са дуото от LZ Architecture.

Промяната в жилището започва със смяна на всички инсталации и бутане на няколко стени. Завършекът е изграждането на изцяло новата визия. За нея дизайнерите залагат на комбинацията между бяло, черно, орех и нюанси на сиво и синьо в кухнята и антрето, а в дневната – на камък, дърво, черно и бяло, чудесно връзващи се с любимите на собствениците африкански аксесоари.

Разпределението е запазено почти същото. Банята е  усвоила съществуваща малка ниша, за да разполага с повече място. В антрето всичко е прибрано в голям чист гардероб. А дневната и спалнята са разделени посредством голям гардероб, продължен като етажерка от другата си страна.

Интериорът залага на изчистените линии и скритото осветление за ефект. В няколко различни точки на дома големи огледала създават илюзията за повече пространство.

apartament predi sled sofiq 1

Кухнята е функционална и удобна, а дневната акцентира върху комфорта. Големият Г-образен диван, ТВ секцията с гръб от камък и черно стъкло създават стилна атмосфера, предразполагаща към заслужен релакс или вечери в дълги разговори.

Пълна трансформация е претърпяла и спалнята. Резултатът тук е повече от елегантен вид. Изящният тапет е подсилен от скритото зад мекия гръб на леглото осветление, а черните осветителни тела са завършващият акцент.

Малката тоалетна компенсира площта си с изтънчен стил. Искрящо белият основен тон е съчетан с имитиращи мрамор плочи, осветени двустранно от скрито осветлени. Голямото огледало успешно изиграва очите и създава оптическа илюзия за повече пространството. В новата голяма баня обаче домакините могат да се радват на просторна душ кабина с ниша за артикули за взимане на душ.

Разгледай всички снимки и виж разликата „Преди-след“:

апартамент с изчистен интериор София_антре 1апартамент с изчистен интериор София_антре2апартамент с изчистен интериор София_дневна 1 апартамент с изчистен интериор София_дневна 2апартамент с изчистен интериор София_дневна 3 апартамент с изчистен интериор София_кухня 3апартамент с изчистен интериор София_кухня 2 апартамент с изчистен интериор София_спалня 1 апартамент с изчистен интериор София_спалня 2 апартамент с изчистен интериор София_спалня 4 апартамент с изчистен интериор София_спалняапартамент с изчистен интериор София_баня 8 апартамент с изчистен интериор София_баня 10апартамент с изчистен интериор София_коридор 1апартамент с изчистен интериор София_баня 1 апартамент с изчистен интериор София_баня 2 апартамент с изчистен интериор София_баня 7преди и след дневнапреди и след дневна 2преди и след коридорпреди и след кухняпреди и след спалняпреди и след баня 1преди и след баня 2преди и след коридор 2преди и след коридор 3Model

*В схемата не е включена детската стая, която не е била част от изпълнения проект.