vivre.bg

Преди и след: 83 кв. м жилище с модерен и свеж интериор

семейно жилище с геомтрични фигури - 1

Това е домът на едно младо семейство + малкото им дете. С площ от 83 кв. м., жилището се намира на 11-ия етаж в сграда в центъра на Ханой, Виетнам, а за чаровния му вид са се погрижили Landmark Architects.

„Трябва ли да живеем тук?“ – въпросът е преследвал собствениците на апартамента, които са били наясно с минусите на мястото – като липсата на светлина и слабата вентилация, недоброто разпределение на стаите…

Архитектите са били категорични: „Трябва!“. A доводите им са били достатъчно убедителни – частните къщи в Ханой са изключително скъпи, а в същото време апартамента се намира в центъра на града и освен това жилището може да бъде ремонтирано и изцяло „поправено“.

Работата е започнала.

Model

След промени в плана на апартамента, той разполага с 3 спални (една от тях детска стая), две бани, дневна заедно с кухня и трапезария и тераса.

семейно жилище с геомтрични фигури - 5

Стаята, намираща се преди в центъра на апартамента, е „разрушена“ и на нейно място е разположена дневната зона. Тук са също кухнята и трапезарията, всички свързани в едно просторно пространство без прегради и с достатъчно дневна светлина. За ефекта допринасят и стъклото в горната част на преградните стени на спалнята.

Цветовете са това, което правят голямото впечатление в дизайна. Окраските от жълто, зелено и оранжево създават динамика в интериора, контрастирайки на белите или пастелни стени и мебели.

Декорацията с геометрични фигури (обединяващият елемент в целия апартамент) са това, заради което домът е много интересен и запомнящ се.
Насладете се на снимките!

семейно жилище с геомтрични фигури - 2 семейно жилище с геомтрични фигури - 3 семейно жилище с геомтрични фигури - 4 семейно жилище с геомтрични фигури - 6 семейно жилище с геомтрични фигури - 7 семейно жилище с геомтрични фигури - 8 семейно жилище с геомтрични фигури - 9 семейно жилище с геомтрични фигури - 11 семейно жилище с геомтрични фигури - 12 семейно жилище с геомтрични фигури - 13 семейно жилище с геомтрични фигури - 14 семейно жилище с геомтрични фигури - 15 семейно жилище с геомтрични фигури - 16семейно жилище с геомтрични фигури - 6 семейно жилище с геомтрични фигури - 10 семейно жилище с геомтрични фигури - 17

Преди:

Model

След:

Model

семейно жилище с геомтрични фигури - 21

Информация и снимки: Landmak Аrchitecture