vivre.bg

Преустройството на едно малко софийско жилище

преустройство на малко жилище в софия 2

Оптимизирано, уютно малко пространство. Така от архитектурно студио „Скица“ описват дизайна, който са създали за това малко жилище в София.

Площта му е само 55 кв. м, но възможностите – изненадващо много. Новият план изцяло променя оригиналното разпределение. Причината – то не е отговаряло на представите и изискванията на собственика.

Сега обаче той има желаната удобна кухня с открити рафтове, в която всичко се достига лесно. Масата за хранене е достатъчно голяма, за да се събере повече хора. И цялото жилище е обляно в дневна светлина.

  • Място: София
  • Площ: 55 кв. м
  • Дизайн: Архитектурно студио „Скица”
  • Година: 2015

Print

За да се извлекат повече възможности от пространство, кухнята и банята са усвоили входното антре. За спалнята е предвидена по-малка площ и заедно с вграден гардероб е отделена от основната част на дома със завеса. Така обаче се открива повече място за дневната зона. В нея има работен кът с библиотека, зона за сядане и светла трапезария. Изместването на банята е позволило дори и обособяването на удобен дрешник.

Основните цветове в интериора са бялото, черното и сивото. Синята акцентна стена придава повече характер на мястото, а дървото при настилките и мебелите е една от причините за уютното усещане, което този малък дом има.

Разгледайте го в снимките!

преустройство на малко жилище в софия 6преустройство на малко жилище в софия 1преустройство на малко жилище в софия 7преустройство на малко жилище в софия 3преустройство на малко жилище в софия 5преустройство на малко жилище в софия 4

interior

Автор на снимките: Минко Минев

2 коментара