vivre.bg

Просторен лофт – сбъднатата мечта на един млад човек в Полша

просторен лофт в Полша_1

Архитектурното дуо от CUNS STUDIO облагородяват средата в едно просторно таванско жилище от 170 кв. м (в Познан, Полша), превръщайки го в сбъдната мечта за неговия собственик. Той се казва Томек и е млад, активен (30 и няколко годишен) мъж, работещ в уеб индустрията. И винаги е мечтал да живее в просторно, отворено, комфортно и лишено от прегради място. Ето го и неговия дом!

Таванското пространство на сградата е било обитавано и преди това – от местен бизнесмен. И въпреки че е било в сравнително добро състояние, за постигането на този краен резултат е била необходима много работа. Най-мръсната част от нея е било възстановяването на оригиналните дървен под и дървени греди. Усилия и време са били хвърлени и за почистването на тухлените стени, носещи сега такова страхотно усещане в жилището.

просторен лофт в Полша_2

Площта не е разделяна на по-малки помещения (с изключение на спалнята и банята). Отвореното пространство предоставя разнообразни условия за прекарване на времето, особено с приятели. Сладки приказки до камината и върху комфортния диван, на плетените пуфове, или без страх от височини върху хамака от втория етаж.

Кухнята е съвсем семпла и проектирана за мястото. Предоставя условия за приготвяне на съвсем прости ястия и се ползва най-вече като бар.

Всеки ден Томек може да сбъдва и още една своя мечта – да си взема „вана под облаците“. Магичното усещане е постигнато, разбира се, с лампа във форма на облак, а ваната е разположена директно в спалнята на домакиня.

И понеже собственикът е музикален маниак, аудио системата е била задължителна. Озвучавани могат да бъдат както отделни части на жилището, така и целият дом едновременно. Климатичната система и осветлението също разполагат с умно управление.

Повече – виж в снимките!

просторен лофт в Полша_3 просторен лофт в Полша_4 просторен лофт в Полша_5 просторен лофт в Полша_6 просторен лофт в Полша_7 просторен лофт в Полша_8 просторен лофт в Полша_9 просторен лофт в Полша_10 просторен лофт в Полша_11 просторен лофт в Полша_12 просторен лофт в Полша_план

Не пропускай да видиш:

 

Информация: urdesignmag

Снимки: hannadlugosz