vivre.bg

Пързалка за децата в хола

Прави дома по-забавно място!

пързалка в хола_1

Тайванското студио HAO Interior Design дава поредната идея как домът може да се превърне в забавно място за децата. Наскоро ви показахме създадената от тях зона за игра в дневната на едно семейно жилище. Сега тайванците излизат с още по-смела идея! Вижте!

Целта на жилищата е да накарат всички в семейството да се чувстват добре. И ако е така, то този апартамент дава повече от необходимото, за да направи живота на домакините по-щастлив.

Място: Каошиунг, Тайван
Площ: 138 кв. м
Година на завършване: 2015
Дизайн: HAO Interior Design

Задачата към дизайнерите е била да създадат жилищно пространство с отворен план, който да позволява на родителите да прекарват повече време с малките си деца. Когато те самите са казвали това, едва ли са си представяли, че докато мама готви, а татко работи, децата им ще си играят на пързалката зад тях.

пързалка в хола_4
Дизайнерите създават свободно място от 60 кв. м, където домакините да прекарват цялото си време през деня. В центъра е голямата дървена маса, около която се завъртат кухнята, пианото и зоната за игра. Последната включва дървена пързалка в реални размери в комплект с люлка.

Стълбите на пързалката са поставени до стена от рафтове, а пространството под тях също може да се ползва за съхранение на вещи. Изкачвайки се по стълбите, децата минават през заоблена арка и стигат до най-високата част, където е поставен и малък квадратен прозорец: за още по-голямо забавление, а и успокоение на родителите, които ще могат да виждат малките във всеки един момент. Пространството до прозореца отдолу, разбира се, също не е похабено и е превърнато в място за почивка.

Освен дневната част жилището разполага със спалня, детска стая и малка тераса. Разгледайте го!

(Снимки: Hey!Cheese)

пързалка в хола_3пързалка в хола_2  пързалка в хола_4пързалка в хола_13пързалка в хола_14пързалка в хола_5пързалка в хола_15 пързалка в хола_12 пързалка в хола_6 пързалка в хола_11пързалка в хола_7 пързалка в хола_9пързалка в хола_8 пързалка в хола_16пързалка в хола_10пързалка в хола_18пързалка в хола_19пързалка в хола_20пързалка в хола_21пързалка в хола_план

Не пропускай: 10 детски стаи с интересен дизайн