vivre.bg

Рапсодия в бяло и под капандурите

апартамент в бяло 5

Жилището се намира на подпокривния етаж на сграда от 1920 г. близо до центъра на столицата на Словакия – Братислава.

От студиото at26, които се залавят с проекта, разказват, че са открили този апартамент в лошо и занемарено състояние. Оказало се, че дълги години покривът на блока е служил като дом на гълъби.

Първото нещо, с което се захваща екипа е да разчисти пространството, за да се види какво е състоянието на гредите. Оказва се, че някои от тях могат да бъдат използвани, други са за смяна. Покривът е сменен, конструкцията обаче остава същата. А дизайнерите решават да боядисат всички греди в бяло. После им хрумва идеята, че това може да е основният цвят в интериора – така всичко ще изглежда по-свежо, а мястото – по-голямо.

Със същата цел да се уголеми визуално пространството в някои от стаите са поставени капандури.

92-те квадратни метра на жилището са разпределени в дневна с кухня, баня, коридор и три спални. В една от тях има стълби, водещи към второ ниво – зона за почивка. Към апартамента има и тераса с изглед към вътрешния двор на блока.

Интериорът на този таван в Братислава се стреми да поднесе чара на стария град, примесен със семплия и функционален съвременен дизайн.

Проектът е наречен „Рапсодия в бяло“.

апартамент в бяло 1

апартамент в бяло 2 апартамент в бяло 3 апартамент в бяло 4 апартамент в бяло 5 апартамент в бяло 6 апартамент в бяло 7 апартамент в бяло 8 апартамент в бяло 9 апартамент в бяло 10 апартамент в бяло 11 апартамент в бяло 12 апартамент в бяло 13 апартамент в бяло 14 апартамент в бяло 15 апартамент в бяло 16 апартамент в бяло 17 апартамент в бяло 18 апартамент в бяло 19 апартамент в бяло 20 апартамент в бяло 21 апартамент в бяло 22

   Харесай Combo.bg във Facebook