vivre.bg

Реновиран апартамент в София впечатлява със свежи решения

апартамент в София, Dont DIY - 1

Апартамент VO1 е един проект на студиото dontDIY. Жилището се намира на първия етаж в стара сграда в центъра на София. И въпреки сякаш да е запазил някои от предишните си черти, новият му младежки вид впечатлява с приятен микс от цветове и нетрадиционни решения.

Преди да се стигне до тях, дизайнерите залагат на генерални корекции в разпределението. Целта е осигуряване на максимално количество естествена светлина във вътрешността на апартамента. След промените домът разполага с дневна (обединяваща кухнята и масата за хранене), просторно антре, спалня, дрешник и зимна градина.

Освен видимо много удобен, апартаментът изглежда светъл, свеж, лек и приветлив. В интериора му има някои наистина хитри неща. Като…
апартамент в София, Dont DIY - 10

Вградени по стената: Хитрите вградени места за съхранение могат да бъдат открити из целия апартамент. Високите бели шкафове по продължение на стените побират всичко необходимо и спомагат мястото да изглежда изчистено от всякакви излишни неща. В голямата бяла секция в дневната са вградени дори камината, климатичната инсталация и хладилника. Банята пък забавлява с вградените в стената форми, в които различните принадлежности пасват идеално.

Невидимата кухня: Една от най-интересните идеи в целия интериор се крие в кухнята. Буквално! Кухненските шкафове могат да бъдат изцяло прикрити зад плъзгащи се врати и така да са винаги там, когато потрябват, и да „изчезват“, когото не са необходими.

Чудеса от шперплат: Вградената кухня е направена от шперплат. И не само тя. А също и масата за хранене и работа (създадена по проект студиото) и бароковото легло с уникален дизайн, отново направено по проект.

Стена за прожектиране: Красивата цветна дневна дължи атмосферата си на светлосиния скандинавски диван, видимите тухли, боядисани в бяло, въртяща се стенна лампа на Жан Пруве и големите прозорци. А точно срещу комфортните места за сядане е боядисана в бяло стена, която можете да играе ролята на екран за видео проектор.

Зимната градина: Едно от най-приятните места в жилището е т. нар. пространството за йога. Оформено е точно до дрешника, покрито е с гранитни плочи и представлява комбинация от място за почивка и вътрешна  градина, която, съдейки по снимките, е изградена от части върху предишната малка тераса.

Всичко и още открийте в снимките!

апартамент в София, Dont DIY - 3 апартамент в София, Dont DIY - 4 апартамент в София, Dont DIY - 5 апартамент в София, Dont DIY - 6 апартамент в София, Dont DIY - 7 апартамент в София, Dont DIY - 8 апартамент в София, Dont DIY - 9 апартамент в София, Dont DIY - 11 апартамент в София, Dont DIY - 12 апартамент в София, Dont DIY - 13 апартамент в София, Dont DIY - 15 апартамент в София, Dont DIY - 16 апартамент в София, Dont DIY - 17

Ползвани са снимки и информация от Freshome, DontDIY


Може би ще ви е интересно също:

Артистичното жилище на един бохем в софийския Red Apple

Пленителният „Лофт 9Б“ в София