vivre.bg

Свеж вид и хитри идеи спасяват малкото 25 м² студио

свеж вид в 25 кв. м студио_5

Дали красивият интериор и хитрото разпределение могат да компенсират малката площ? Този студио апартамент във Франция дават надежда, че и най-малкият дом може да се трансформира успешно.

Върху едва 25 кв. м дизайнерите от Transition Interior Design създават изненадващо добри условия за живот, без да погубват усещането за пространство и светлината в малкото жилище. Работата по едностайния апартамент им отнема два месеца. Сега младият му собственик разполага с дневна, кухня, легло с нормални размери, достатъчно шкафове и гардероби, в които да прибира вещите си, и дори приятни места, на които да пие сутрешното си кафе.

Едно от изискванията на домакина е било да има удобно място за спане. Не разтегателен диван, не повдигнато или падащо от стената легло – а спалня с нормални размери! Дизайнерите я разполагат в дъното на помещението, тъй като малкото студио разполага само с една стена с прозорци.

свеж вид в 25 кв. м студио_3

Леглото е отделено със специално проектирана за мястото библиотека и повдигнато върху ниска платформа. Така е сигурно, че светлината ще достига и до тук, а освен това се откриват и допълнителни места за съхранение.

Атмосферата в целия апартамент напомня за скандинавския стил -светли цветове и семпли мебели. Но пространството съвсем съзнателно е било лишено от прекалено многото на брой декорации, които биха утежнили декора му.

Мебелите и дори диванът стоят съвсем леко на местата си. Кръглите малки маси на различни нива, етажерките като кутии и библиотеката създават интересен ефект и внасят динамиката в помещението. А благодарение на белия си цвят, който ги слива със стените, високите гардероби на входа изглеждат съвсем незабележимо. Мястото за хранене пък е оформено като кафе кът с висока маса до прозорците.

Комбинацията на светло дърво и бяло е освежавана на различни места от тюркоазени тонове, които да разграничат визуално различните зони. Всички елементи все пак следват общата идея на интериора и основната цветова схема, за да гарантират най-добрия резултат за студио с толкова малка площ.

Виж всичко в снимките!

свеж вид в 25 кв. м студио_9 свеж вид в 25 кв. м студио_10свеж вид в 25 кв. м студио_4свеж вид в 25 кв. м студио_8 свеж вид в 25 кв. м студио_6свеж вид в 25 кв. м студио_11свеж вид в 25 кв. м студио_1свеж вид в 25 кв. м студио_7 свеж вид в 25 кв. м студио_баня свеж вид в 25 кв. м студио_разположение

Не пропускай:

И още: