vivre.bg

Светъл интериор и комфорт в една къща над София

къща над града_дневна_1

Наречена е „Къща над града“. Но не само заради локацията си. А и заради чувството, което интериорът й е трябвало да носи: да осигурява спокойствие и комфорт, далеч от шумния глъч на градската среда.

Домът се намира в близост до София, в подножието на Витоша. Разполага с достатъчно площ и просторни, добре осветени помещения.

Звучи като перфектната основа за един един перфектен интериор и със задачата за създаването му се заема студио Alternative point (Вече сме ви показвали други техни проекти в 3 страхотни кухни от 3 софийски жилища). Ето на какво залагат в този дизайн:

Светли мебели с изчистени форми, много светлина и богатото, топло усещане на дървесината!

Малкото цветове и натуралните нюанси на дървото успяват да създадат наситена атмосфера, без да натоварват излишно сетивата с искрящи тонове. В това време различните материали са успели да намерят чудесен баланс помежду си.

къща над града_дневна_2

Гланцираните повърхности при мебелите са използвани, за да запазят максимално влизащата в жилището светлина. А като техен контрапункт идва масивното дърво – използвано обилно, но с марка.

Подът с дървесен нюанс и белите стени са създали нужния изчистен фон, върху който интересните елементи да изпъкнат.

Такива са, например, разчупената етажерка, използвана като преграда между антрето и дневната, а после и в кухнята. Камъкът пък се появява като различната текстура в дневната, за да подчертае значимостта на помещението. Осветлението е другият интересен акцент – от халогенни луни през осветените декоративни панели, пълзящи по една от стените.

Естествени материали, неутрални цветове и ненатрапчиви, но характерни форми – сякаш нищо не липсва, нали?

Виж повече в снимките!

къща над града_кухня_5къща над града_кухня_1 къща над града_кухня_2 къща над града_кухня_3 къща над града_кухня_4 къща над града_спалня_1 къща над града_спалня_2 къща над града_спалня_3 къща над града_баня_3 къща над града_баня_4