vivre.bg

Скриващ се телевизор и автоматизирани мебели в 73 кв. м жилище

умен апартамент от 73 кв. м_1

Всички искат да живеят в големи апартаменти и да имат достатъчно място за всичко необходимо. Но обикновено реалността ни поставя в по-различни условия… и по-тесни стаи.

Да живееш удобно на малка площ е почти изкуство. Необходими са съобразителност и хитри решения, за да се възползваш максимално от всеки сантиметър площ. И в крайна сметка да направиш така, че колкото и малко да е твоето място, то все пак да може да ти осигури мечтания комфорт.

Търсиш креативни идеи за по-добра организация? Вземи назаем от двустайното жилището в следващите снимки!

Апартаментът се намира в Ню Йорк и има площ от 73 кв. м.

умен апартамент от 73 кв. м_2

Луксозното му обзавеждане е автоматизирано така, че да открива само това, което искаш да ползваш в момента, и да прибира това, което не искаш да виждаш. Такъв е принципът на прибиращия се в барплота телевизор, падащото легло и килерът, появяващ се от стената.

умен апартамент от 73 кв. м_3 умен апартамент от 73 кв. м_4умен апартамент от 73 кв. м_5

Перфектно обзаведеният, умен дом би се харесал на всеки фен на минимализма и технологиите. Просто заради всички улеснения и хитри идеи, с които дизайнерите са го екипирали… Като вградената в кухненския остров дъска за рязане, чийто отвор отвежда отпадъците директно в кошчето отдолу. Или зарядна станция за телефони.

умен апартамент от 73 кв. м_6 умен апартамент от 73 кв. м_7

60-инчовият плосък телевизор се повдига с команда от iPad. Но таблетът далеч не разполага само с тази власт! Той може да заключи апартамента или да контролира температурата, аудио системите и щорите във всяка една стая.

умен апартамент от 73 кв. м_8

В крайна сметка, върху 73 кв. м площ съвсем практично са побрани дневна, кухня, трапезария, офис зона, спалня и баня. И всичко изглежда далеч по-просторно, отколкото в действителност е!

умен апартамент от 73 кв. м_9 умен апартамент от 73 кв. м_10 умен апартамент от 73 кв. м_11 умен апартамент от 73 кв. м_12 умен апартамент от 73 кв. м_13 умен апартамент от 73 кв. м_15умен апартамент от 73 кв. м_14

Жилището е представено от изданието от Business Insider, а серията снимки на входната врата показват състоянието му преди и по време на ремонта.

умен апартамент от 73 кв. м_16

Не пропускай да видиш още: