vivre.bg

Смееш ли: Крещящи цветове върху 45 квадратни метра

крещящи цветове върху 45 кв. м _ 7

Бялото е най-добрият цвят за обзавеждане на малък апартамент! Да, най-вероятно е така. Но колко скучно би било, ако всичко върви в строги и утвърдени рамки, а експериментът е забранен?!

В този различен малък апартамент в Лондон наситените цветове и смели комбинации са използвани не само за ефект, но и за обособяване на отделните зони. И крайният резултат, дори да не би се понравил на всеобщия вкус, показва, че за създаването на запомнящи се и уникални неща е необходима дързост.

Площта е 45 квадратни метра, върху които дизайнерите от Studio Alexander Fehre проектират кухня със сепаре за хранене точно до прозорците, стилен хол и спалня. Въпреки ограниченото пространство, апартаментът разполага с малко антре и достатъчно голяма баня. А помещенията дори са запазили самостоятелността си.

крещящи цветове върху 45 кв. м _ 11

Кухнята е разположена в тясна и дълга отсечка с вход към дневната. По продължение на едната страна са подредени всички шкафове и уреди, другата е покрита с дълга етажерка в натурален дървен нюанс. Черният паркет на слонова кост придава изтънченост и дълбочина, докато погледът не бъде изцяло прикован от къта за хранене.

Черно-белите тапети разграничават зоната от останалата част на кухнята. А искрящият червен цвят на пейките обещава да превърна малката трапезария в истинската звезда на целия интериор.

Същият червен под и същият нюанс на дървената етажерка са продължени и в хола. Двете помещения могат да бъдат напълно отделени или полусвързани с плъзгаща се врата. Както в кухнята, така и тук се се акцентира върху хромираните блясъци на осветителните тела и червеното. Но в хола, усещането е далеч по-смирено и декорът – по-сдържан.

Бюрото е открило подходящо място до прозорците и се вписва идеално в последователността и линията на мебелите. До Г-образния диван е разположена ниската холна маса, която от едната страна изглежда съвсем семпло и обикновено, но от другата завършва със стъпала. За специалната атмосфера в помещението се грижи и голямото кръгло огледало поставено на тавана, около полилея.

крещящи цветове върху 45 кв. м _ 6

Решението за тясната спалня е открито в платформата. Тя се простира от стена до стена, а на върха й е качено леглото. Така, според описанието на дизайнерите, достигането до него е по-лесно. Стените са боядисани в лилаво, върху чиито фон белите стени шкафове контрастират красиво.

Банята има дълга и тясна форма, а отделените й елементи са подредени почти в една линия. Визуално е наблегнато върху дължината на пространството чрез комбинация от огледало, тапети и луни. Виниловата подова настилка от спалнята е използвана и тук. Спокойните й натурални тонове се комбинират успешно с тапетите на големи зелени листа. Частта на душа е допълнително разграничена с бял под и черни плочки по стените.

Виж всичко в снимките!

крещящи цветове върху 45 кв. м _ 3 крещящи цветове върху 45 кв. м _ 4 крещящи цветове върху 45 кв. м _ 5 крещящи цветове върху 45 кв. м _ 7 крещящи цветове върху 45 кв. м _ 8 крещящи цветове върху 45 кв. м _ 9 крещящи цветове върху 45 кв. м _ 11 крещящи цветове върху 45 кв. м _ 12 крещящи цветове върху 45 кв. м _ 13 крещящи цветове върху 45 кв. м _13 крещящи цветове върху 45 кв. м _14 крещящи цветове върху 45 кв. м _17крещящи цветове върху 45 кв. м _15 крещящи цветове върху 45 кв. м _16 крещящи цветове върху 45 кв. м _план