vivre.bg

Старият гараж е превърнат в уютно място за почивка

старият гараж се превръща в уютно място_1

Може ли гаражът да се превърне в любимото ти място у дома? Със сигурност, и то без да си автомобилен фен, който може да прекарва целия уикенд в ремонтиране на двигатели. Може дори, ако хобито ти са тихите и спокойни почивки.

Точно в такова място са решили да превърнат обикновения си, стар гараж едно румънско семейство от град Брашов. За да им помогне в сбъдването на мечтата, те са наели и професионален дизайнер – Manuel Teicu.

Как той постига приятна и уютна атмосфера в постройката, използвана като гараж? Първо – решава да покрие пода и тавана с дърво. В дървени дъски, насложени една върху друга, е облечена дори и една от стените. Интересен винтидж елемент в декора е малкият барплот – изработен също от дърво и покрит с нарочно застарени метални листове.

Най-важната част от обзавеждането обаче е жълтият диван. Той доставя ярко, жизнерадостно усещане, а и разполага с вградени чекмеджета. Отоманът в същия цвят може да се превръща в малка масичка за кафе, а бялата камина завършва рустик излъчването на мястото.

Вечер тук със сигурност е повече от уютно, а през деня слънцето осветява приятното, малко леговище през прозорците с боядисани в синьо рамки.

Проектът е представен във Freshome.
Снимки: Bela Bendek.

старият гараж се превръща в уютно място_2 старият гараж се превръща в уютно място_3 старият гараж се превръща в уютно място_5старият гараж се превръща в уютно място_4