vivre.bg

Старият таван става модерно място за живеене

15 кв. м таван за живеене_2

Няколко прости идеи могат да доведат до драматична промяна! И да превърнат схлупения, тесен таван в изненадващо функционално място за живеене.

Френското Batiik студио доказва на всички невярващи, че 15 квадратни метра могат абсолютно да поберат  основните стаи на един съвременен апартамент.

Кухня, спалня, барплот-трапезария, дневна с диван, бюро за работа, антре и високи гардероби… Това мини жилище в Париж е въоръжено като швейцарско джобно ножче, за да извади нужното в точния момент.

Ето какво казват дизайнерите му:

„Оригиналността на проекта се крие в създаването на модулни мебели, които могат да се превърнат както в легло, така и в диван с маса за хранене. Всичко става възможно с изграждането на дървена платформа, върху която е качена кухнята. Под нея, точно като чекмедже, се плъзва диванът с опцията да се издърпа в легло.

15 кв. м таван за живеене_11

Когато спалнята е напълно прибрана, се освобождава пространство за трапезария. Тогава кухненският плот се разгръща в маса за четирима, благодарение на допълнителните си плотове и в комбинация с високите бар столове.“

Покривните прозорци са оставени непокрити и несмущавани от нито една мебел, за да направят пространството възможно най-светло. Отделно те създават приятна и уютна атмосфера, особено в малкия работен кът с бюрото.

Виж всички страхотни решения в следващите снимки!

15 кв. м таван за живеене_3 15 кв. м таван за живеене_4 15 кв. м таван за живеене_5 15 кв. м таван за живеене_6 15 кв. м таван за живеене_7 15 кв. м таван за живеене_8 15 кв. м таван за живеене_9 15 кв. м таван за живеене_10 15 кв. м таван за живеене_12 15 кв. м таван за живеене_13 15 кв. м таван за живеене_14 15 кв. м таван за живеене_15 15 кв. м таван за живеене_16 15 кв. м таван за живеене_17

Преди:

15 кв. м таван за живеене_преди

Снимки: Bertrand Fompeyrine via DesignMilk

 

Не пропускай да видиш също:

One Comment