vivre.bg

Стилните 44 кв. м. – дизайнерски дом за трима

стилен малък апартамент от 44 кв. м_1

Красиво обзаведените малки апартаменти винаги носят вдъхновение. Да разполагаш с много пространство и голям бюджет, то тогава е някак очаквано да постигнеш впечатляващ резултат. Но да успееш, дори и обстоятелствата да се притиснали – тогава показваш на целия свят, че всичко е в отношението и способностите на човека!

Ето как нагледно със задачата се справят и дизайнерите от Украйна Диана и Михаил Лободюк (А-apartment). Семейството създава своя стилен малък дом от 44 кв. м, който да приюти тримата членове на семейството. А единият от тях е дъщеря тинейджър, нужаещата се от собствено лично пространство.

Апартаментът, в който те се нанасят, се намира в Киев и първоначално е разполагал със съвсем различно разпределение.

стилен малък апартамент от 44 кв. м_2

След преустройството са обособени две основни помещения – дневна и спалня. За да може тинейджърът вкъщи да е самостоятелен, родителите преотстъпват уединената спалня за детска стая, приемайки за тях да остане разтегателния диван в хола.

Жилището се лишава и от затворено антре. За негова сметка обаче кухнята получава особено внимание. Разположена в най-близката зона до входната врата, тя може да се превърне в изцяло изолирано от останалите помещения пространство. Посредством солидните плъзгащи врати тук се заформя затворен трапезарен кът – така дори когато мама и татко все още спят, дъщеря им ще може да ползва мястото за хранене или пък обратното.

Да, малката площ изисква някои лишения и отстъпки от идеята за перфеткна функционалност. Но тук такива не са правени по отношения на интериора. Изискан като в пет-звезден хотел, той демонстрира изключително отношение към всеки акцент.

Вижте го в следващите снимки!

стилен малък апартамент от 44 кв. м_3 стилен малък апартамент от 44 кв. м_4 стилен малък апартамент от 44 кв. м_5 стилен малък апартамент от 44 кв. м_6 стилен малък апартамент от 44 кв. м_7 стилен малък апартамент от 44 кв. м_8 стилен малък апартамент от 44 кв. м_9 стилен малък апартамент от 44 кв. м_10 стилен малък апартамент от 44 кв. м_11 стилен малък апартамент от 44 кв. м_12 стилен малък апартамент от 44 кв. м_13 стилен малък апартамент от 44 кв. м_14 стилен малък апартамент от 44 кв. м_15 стилен малък апартамент от 44 кв. м_16 стилен малък апартамент от 44 кв. м_17 стилен малък апартамент от 44 кв. м_19 стилен малък апартамент от 44 кв. м_20