vivre.bg

За минута това студио се превръща в апартамент с две спални

от студио в апартамент с три спални_10

Мария Хосе и Енрике живеят в Мексико, но пътуват много често в Европа. Затова решават, че би било страхотно да имат свой втори дом в Испания. В него могат да отсядат само двамата или пък цялото им петчленно семейство.

Жилището, което купуват, е от 70 кв. м. Което звучи малко обезкуражаващо за плановете за разширения състав на мексиканското семейство. Мария и Енрике обаче се обръщат към правилните хора, които да се заемат с вътрешното оформление на апартамента им. Защото дизайнерското студио PKMN architectures определено има афинитет към малките апартаменти.

Какво правят те в проекта „Casa MJE“?

Инсталират две мултифункционални, движещи се стени. Чрез тях пространството в жилището може да се конфигурира в различни начини: да се открива едно просторно пространство, да се затвори една спалня или да обособят дори две!

от студио в апартамент с три спални_1

Така, ако най-младите дойдат сами, ще имат достатъчно свободна площ, за да си направят парти. В крайна сметка кой може да има помещение от 50 кв. м в 70 кв. м апартамент?!

Ако пък цялото семейство се събере, спането няма да е проблем. Двете подвижни стени затварят части от пространството и осигуряват нужното уединение за всички.

Вижте как във видеото!

от студио в апартамент с три спални_5 от студио в апартамент с три спални_6 от студио в апартамент с три спални_7 от студио в апартамент с три спални_2 от студио в апартамент с три спални_8 от студио в апартамент с три спални_4от студио в апартамент с три спални_3от студио в апартамент с три спални_10от студио в апартамент с три спални_14от студио в апартамент с три спални_9от студио в апартамент с три спални_11  от студио в апартамент с три спални_12 от студио в апартамент с три спални_13

План без спалня:

от студио в апартамент с три спални_план без спални

План с две спални:

от студио в апартамент с три спални_план с две спални

Виж още: IKEA разработва плъзгащи се стени като решение за малките домове