vivre.bg

Супер просторният малък апартамент

просторен малък апартамент - 1

Когато обзавеждате новия си апартамент, първото нещо, което решавате, е къде ще стои диванът и телевизорът срещу него. Винаги е така, нали?!

Почти. Собствениците на този апартамент имат по-различни навици, затова и апартаментът им изглежда по-различно. Те просто не са фенове на висенето пред телевизора и малкият им дом спокойно може да се лиши от иначе задължителния диван.

Идеята се харесва на дизайнерите от Studio Space4life, които получават задачата да направят дизайна на това жилище в Москва. То се намира на 14-ия етаж  и е с площ от 42 кв. м. В него живеят Нина и Иван – тя учи за магистърска степен, а той работи в университет.

Желанието им е било да в дома им да има много свободно пространство, но същевременно и достатъчно места за съхранение на вещите. Някои от които са „извънгабаритни“ – като сноуборда, синтезатора и барабаните.

Дизайнерите приемат присърце задачата и решават, че могат да действат нестандартно и да се откажат от дивана и обикновеното легло.

Вместо това изграждат две платформи от шкафове: върху едната ще се качи леглото, върху другата ще се получи чудесно място за почивка до прозореца. А и ще има достатъчно места за прибиране на вещите.

Жилището разполага с две работни станции и просторна кухня с маса за хранене.

Ако все пак решат да гледат филм, Нина и Иван могат да смъкнат платното над леглото им да си пуснат видео проектора.

просторен малък апартамент - 6

За пода е избран паркет в светъл цвят. По-голямата част от стените и мебелите също са бели, за да може жилището да изглежда по-просторно и свежо.

По-цветната определено е кухнята, където една от стените е боядисана в наситено зелено, част от другата е като черна дъска за писане.

Геометричните фигури са другият акцент. Те се срещат и при плочките на пода, и при гърба на кухнята.

Детайлът си има продължение и в банята, където цветните фигурки разнообразят черно-белия декор.

просторен малък апартамент - 14
просторен малък апартамент - 2 просторен малък апартамент - 3 просторен малък апартамент - 4 просторен малък апартамент - 5 просторен малък апартамент - 7 просторен малък апартамент - 8 просторен малък апартамент - 9 просторен малък апартамент - 10 просторен малък апартамент - 11 просторен малък апартамент - 12 просторен малък апартамент - 13 просторен малък апартамент - 15 просторен малък апартамент - 16 просторен малък апартамент - 17 просторен малък апартамент - 18 просторен малък апартамент - 19Информация: Тhe village; Homedit