vivre.bg

Супер функционален 53 кв. м дом

малък апартамент за живеене и работа 53 кв. м_1

Двойката собственици на апартамента са млади хора, които работят от вкъщи. Затова и домът им е трябвало да осигури необходимите условия за осъвместяване на двете функции. Добре. Но в 53 кв. метра?!

Задачата за създаване на суперфункционалния дизайн е поверена на студио RUST architects. Градът е Тел Авив, Израел. А характеристиките на мястото са: стара сграда, високи тавани, големи прозорци, площ от малко над 50 кв. м и усвоена тераса.

Новият план е изправен пред предизвикателството за създаване на функционални зони, изпълняващи различни роли; осигуряване на достатъчен брой места за съхранение и достигане на повече естествената светлина във вътрешността на дома.

В крайна сметка, всичко е това е изпълнено, а малкото пространство дори не изглежда претрупано.

малък апартамент за живеене и работа 53 кв. м_2

Всички необходими условия за нормален живот (плюс работа) са налице: мини кухня, трапезарен кът, хол, място за почивка до прозорците, две офис клетки, спалня, баня и коридор.

Жилището е разделено на две основни части: частната зона (спалнята) и публичната, в която освен холът и кабинетите, влиза и кухнята. Поради тази причина кухненският бокс е максимално семпъл и отделен визуално със светъл, бял цвят. А овалната стена се оказва най-доброто кътче за разполагане на масата за хранене.

Едно от важните решения, което е трябвало да бъде взето при обновяването на дома, е мястото на разполагане на работния офис. Решението на дизайнерите го поставя в самата среда на апартамента. Пространството е затворено с високи стъклени врати с черни метални рамки. Така то е отделено, но и максимално осветено. За още повече уединеност, офисът е разделен на две работни места – отново посредством прозрачна преграда.

Усвоената тераса в дневната пък е превърната в симпатично място за отдих. И разбира се, пространството не е лишено от практичност.

Голяма част от мебелите тук играят двойни функции. Пейката до прозореца е съставена от дълъг шкаф, кухненският остров разполага с мини библиотека от другото си лице, черният шкаф между кабинета е завършен като ТВ секция от другата страна.

Какво още – виж с снимките!

малък апартамент за живеене и работа 53 кв. м_7малък апартамент за живеене и работа 53 кв. м_6малък апартамент за живеене и работа 53 кв. м_кухня 3малък апартамент за живеене и работа 53 кв. м_3 малък апартамент за живеене и работа 53 кв. м_кухня 2малък апартамент за живеене и работа 53 кв. м_кухня 4малък апартамент за живеене и работа 53 кв. м_5малък апартамент за живеене и работа 53 кв. м_офис 1малък апартамент за живеене и работа 53 кв. м_офис 3малък апартамент за живеене и работа 53 кв. м_спалня 2  малък апартамент за живеене и работа 53 кв. м_баня 1 малък апартамент за живеене и работа 53 кв. м_баня 2 малък апартамент за живеене и работа 53 кв. м_баня 3малък апартамент за живеене и работа 53 кв. м_кът за почивкамалък апартамент за живеене и работа 53 кв. м_8 малък апартамент за живеене и работа 53 кв. м_план

Не пропускай също: