vivre.bg

Съвременно жилище изважда на показ тухлените си стени

съвременно жилище с тухлени стени_1

С излаз към зона за почивка на покрива и площ от  96 кв. м, които изглеждат повече от просторни – това жилище разполага с изчистен, съвременен интериор, въпреки че се намира в сграда от 1910 г. Обновяването на пространството, заемащо третия етаж на старата постройка, е поверено на дизайнера Anna Sophie Goneau.

  • Място: Монреал, Канада
  • Площ: 96 кв. м
  • Дизайн:  Anne Sophie Goneau

Предишното разпределение е включвало повече на брой вътрешни стени, отделящи малки стаи и затворили кухнята в тесен ъгъл. „Предизвикателството беше да обособим отделните зони и да оптимизираме пространството така, че да уважим архитектурния облик на мястото, но и да позволим на светлината да влезе във всяка стая“, обяснява дизайнерът.

Затова тя залага на отворения план на разпределение и използването на стъкло в преградите между някои от стаите.

Един от най-запомнящите се акценти в целия интериор е голата тухлена стена в кухнята. Тя е показала натуралната си красота по време на ремонта и от студиото са решили да я боядисат в черно и да я оставят видима. А гланцираните повърхности на кухненските шкафове само ще подсилят естествения й вид и ще създадат интересен контраст.

Стените в останалите части на дома също са извадили на показ тухлените си основи. Част от тях са боядисани в бяло, други запазват оригиналния си цвят.

Вижте повече в снимките!

съвременно жилище с тухлени стени_2 съвременно жилище с тухлени стени_3 съвременно жилище с тухлени стени_4 съвременно жилище с тухлени стени_5 съвременно жилище с тухлени стени_6 съвременно жилище с тухлени стени_7 съвременно жилище с тухлени стени_8 съвременно жилище с тухлени стени_9 съвременно жилище с тухлени стени_10 съвременно жилище с тухлени стени_11 съвременно жилище с тухлени стени_12 съвременно жилище с тухлени стени_13 съвременно жилище с тухлени стени_14 съвременно жилище с тухлени стени_15 съвременно жилище с тухлени стени_16 съвременно жилище с тухлени стени_17 съвременно жилище с тухлени стени_18

Виж още: