vivre.bg

Тези малки спални са намерили точното място за всичко!

Спалнята е едно от най-често ощетяваните от площ помещения. Отреждаме й минимално пространство, а искаме от нея да намери място за почти всичките ни вещи, дрехи, за двойното легло и защо не за малко бюро в ъгъла, по възможност.

Това, че пространството е малко, означава ли, обаче, че трябва да се лишим и от стил?! Напротив! Ограничените площи ни карат да бъдем още по-внимателни при планирането и разпределението на мебелите. А малките детайли и декорирането имат още по-голямо значение и могат да направят голямата промяна!

Как да създадеш функционална спалня, която същевременно да изглежда изискано и красиво? Ето някои проекти, които да ти дадат идея:

малки спални_дизайн_1

# Комбинацията на сиви тонове и топли нюанси на дърво са направили атмосферата в тази иначе съвсем тясна спалня изключително уютна и приятна. Тъй като целта й е през деня да се ползва за офис, леглото може да се прибере в стената и да освободи пространството в средата. Една от стените е облечена изцяло в шкафове, другата залага на визуалния ефект от контраста на дървените етажерки и сивата стена.

малки спални_дизайн_2 малки спални_дизайн_3 малки спални_дизайн_4 малки спални_дизайн_5 малки спални_дизайн_6Дизайн: Lê Hoàng Nhật Nam

# Отново бюро и пак падащо легло – същите решения, но с различно разпределение откриваме и във втората спалня. Семплият й и съвсем изчистен вид е разнообразен от римски щори и стъклени плъзгащи се врати, покрити със светли завеси. Симпатично, нали?!

малки спални_дизайн_7малки спални_дизайн_8 малки спални_дизайн_9

# Съвременно, стилно и всъщност изключително компактно! Следващата спалня е намерила място не само за легло и високи гардероби, а и за малка тоалетка с ТВ стена. И, разбира се – система от шкафове и етажерки, заобиколили като рамка стените на стаята. Комбинацията от дърво и богатите текстури и материи в меки тонове се е погрижила за топлото, домашно усещане в помещението.

малки спални_дизайн_10 малки спални_дизайн_11 малки спални_дизайн_12 малки спални_дизайн_13 малки спални_дизайн_14 малки спални_дизайн_15

# В дизайнерския проект на третата спалня няма нищо излишно. Всеки елемент е на точното място, за да изпълни определена функция. Реденето на мебелите тук е сякаш като игра на конструктор. Различните нива на модулите са обиколили стените на стаята, за да се образуват нощните шкафчета, пейката-ракла до прозореца, бюрото и ТВ поставката.

малки спални_дизайн_16 малки спални_дизайн_17

Дизайн: Eke Interior

Източник: HomeDesigning

 

Търсиш още идеи за спалнята? Не пропускай: