vivre.bg

Тези хора знаят как се живее нашироко в малък апартамент

нашироко в малък апартамент - 1

Лесно е да си представиш мечтания дом, когато имаш много пространство и свободата да правиш това, което искаш. Какво да измислиш, обаче, ако разполагаш с около 45 кв. м? Задачата няма да е чак толкова лесна, нали?!

Показвали сме ви много малки апартаменти, които въпреки ограничената си площ успяват да бъдат изненадващо функционални и красиви. Но ако сте от хората, които са в постоянно търсене на хитри идеи за малкия им дом, онлайн наръчникът ви няма да бъде пълен без този проект!

Създаден е от Jordan Parnass Digital Architecture преди цели шест години и е награждаван за своята изобретателност. Адресът е Ню Йорк.

Когато за първи път архитектите влизат заедно с гордия собственик в дома бързо осъзнали няколко неща. 1. Ще трябват много „складове“, места за съхранение навсякъде, които да съберат вещите на работещия домакин. 2. Необходимо е да се обособят отделните зони (кухня, гардеробна, спалня, дневна, офис…). 3. Мястото трябва да се „успокои“, интериорът да стане светъл, да се използват натурални цветове и материали, дърво.

И в крайна сметка се стига до решението: ще се използва всяка една възможност за създаване на места за съхранение, след това те ще се комбинират в отделни помещения, ще се изградят кухнята, банята, дневната, а спалнята ще се повдигне върху едно от тях. Като игра с конструктор! Пространството извън тази „система“ ще остане свободно и ще свързва всичко в едно цяло.

Ето как:

нашироко в малък апартамент - план

И идеята наистина сработва. На финала се получава един супер функционален дизайн, чийто отделни части преливат една в друга. И освен това малкият апартамент изглежда приятно, свежо и уютно.

нашироко в малък апартамент - 3нашироко в малък апартамент - 2  нашироко в малък апартамент - 4 нашироко в малък апартамент - 5 нашироко в малък апартамент - 1нашироко в малък апартамент - 6 нашироко в малък апартамент - 7 нашироко в малък апартамент - 8 нашироко в малък апартамент - 9 нашироко в малък апартамент - 10