vivre.bg

10 тенденции в кухнята през 2016 г.

Какви ще бъдат тенденциите при дизайна на кухнята през 2016 г.?

Никой не подменя кухнята си всяка година и всички производители и дизайнери са наясно с това. Не може да се очаква видът на това специално място в дома да се променя драматично всеки „сезон“. Все пак, винаги има неща, които отличават модерната кухня. Кои са те сега?

Някои са наследени от 2015-а, други се налагат постепенно и ще се опитат да ни се харесат все повече и повече през настоящата година. Ето някои от тях:

1. Неутрални цветове! Бяло, черно и сиво!

тренд в кухнята - неутрални цветовеДизайн

Бялото е един от най-предпочитаните цветове и ще се запази като такъв в кухнята през тази година. Пригответе се да виждате много изцяло бели кухни. Но също и …

тренд в кухнята - сиво, метал и дървоДизайн

Сиви! Приглушени сиви тонове определено са една от топ тенденциите.  Те искат да внесат спокойствие в средата и ще се появяват в по-топлите си нюанси. Пастелните цветове и бледо синьото също се очаква да бъдат тренд в домашния декор през тази година и няма причина те да заобиколят кухнята. Други предвиждат черното за хит през 2016-а.

2. Изчистени линии

тренд в кухнята - изчистени линииДизайн

Изчистените линии ще направят кухнята вечна. За да си осигурите гъвкав дизайн в дългосрочен план, заложете на семплия вид, който лесно може да бъде разнообразяван с различни модерни акценти.

3. Смесване!

Казахме, че изчистеният дизайн ще бъде ключов през годината и сега идва ред веднага да го нарушим. Комбинирането на класически и съвременен вид с ретро излъчване и винтидж аксесоари ще бъде често търсен ефект. Миксът на стилове ще придаде на кухнята характер и уникалност и ще създаде уют, като пречупи прекалено лъскавия и перфектен вид.

Не се опитвайте да съчетаете всичко и смело смесвайте материи: дърво, мрамор, метали… Различни повърхности с различно усещане!

4. Дърво

Извеждаме го в отделна категория, за да обобщим, че всичко, което изглежда като внесено отвън ще бъде „горещо“ през годината. Тенденцията иска да приземи хората в технологичния свят и да ги заобиколи с неща, които ги свързват с природата и натуралното. Рустик илзъчване, почти необработено дърво, камък и зеленина!

5. Кварц

тренда в кухнята през 2016 - кварц плотИзточник

Кварцът набира все по-голяма популярност и се превръща в практичен избор за плотовете в кухнята заради издържливостта си. Изглежда страхотно и върху кухненските острови.

6. Метали

тренд в кухнята - металиДизайн

През 2016 металите ще продължат да доминират и да се появяват при кухненските аксесоари, като допълнят естетиката на неутралната цветова схема с малко блясък. Топлото излъчване на злато, месинг или бронз ще придава изтънчен вид на осветителните тела или други аксесоари. Не се стремете към перфектни съчетания, смелото им миксиране е съвсем позволено.

Всички, които не харесват целия този блясък, могат да заложат на матово черните елементи от неръждаема стомана, които също са актуални.

7. Супер функционалност

тренда в кухнята през 2016 - функционалностДизайн

Супер функционалността при шкафовете продължава да е повече от задължителна. Модерната кухня включва и все повече технологични предимства, като различни зарядни станции и места за поставяне на таблети или телефони.

8. Места за сядане

тренд в кухнята - острови и маси за храненеДизайн

Кухнята отдавна е част от дневната зона и дори може да се нарече новата семейна среда. Там се приготвя храната и там се събираме все повече. Затова и местата за сядане стават все по-удобни. Кухненски остров или маса за хранене наблизо е задължителен елемент.

9. Геометрични фигури

тренда в кухнята през 2016 - геометрични фигуриДизайн

Трендът на геометричните фигури ще продължи и през тази година. Перфектните преплитащи се линии ще разнообразяват кухненския гръб или пода, за да внесат интересен елемент в изчистената кухня.

10. Персонализиране

9d15a4025d317ae6264bfd71d376cce6Дизайн

Който каквото и да ви казва, направете кухнята ваша. Модерно е! Съобразете видът, стилът, дизайна и разположението на шкафовете с вашето удобство и усет, защото комфортът и персонализацията са най-важни.

Виж още: 20 интериора в цветовете на 2016 г.

*източници: houzz, decoist