vivre.bg

Този басейн ще бъде изграден между два блока в Лондон

прозрачният басейн

Плувен басейн със стъклен под ще бъде изграден между два 10-етажни блока в Лондон.
Дългото 25 метра съоръжение изглежда като огромен аквариум и ще се „окачи“ между две от сградите в новия Nine Elms Quarter, които трябва да бъдат завършени през 2017 г.

Проектирането на басейна е дело основно на архитектите от Arup Associates, които са се съветвали и с външни специалисти.

прозрачният басейн 1

Басейнът ще бъде дълбок три метра, но нивото на водата ще е 1.2 м. Той ще позволява на живеещите в блоковете да преплуват между двете сгради, докато се наслаждават на невероятните градски гледки на Лондон. „Небесният“ басейн ще е напълно прозрачен благодарение на дебели 20-сантиметра стъклени стени.

Освен това изглеждащо малко плашещо съоръжение, жилищните блокове тук ще имат бар на покрива, спа и дори собствена оранжерия.

прозрачният басейн 2

Басейнът, който ще позволи на богатите да плуват във въздуха

„Исках да направим нещо, което не е правено досега. Изживяването да плуваш в този басейн ще бъде наистина уникално, чувството ще е все едно да се носиш във въздуха над Лондон“, обяснява изпълнителният директор на фирмата, която ръководи проекта Ballymore Group – Шон Мълриан.

Цените на апартаментите в комплекса започват 602 хил. паунда. Въпреки честите обещания на инвеститорите да строят достъпни жилища в централни част на града, това изглежда е поредният комплекс, насочен към заможните купувачи. В случая се смята, че неговите потенциални клиенти ще са богаташи от Азия и Близкия Изток, коментира изданието The Verge.

прозрачният басейн 3

Източници: Dezeen, The Verge