vivre.bg

Този малък дом има стена с въртящи се рафтове

стена с въртящи се рафтове gif 2

Идеята за стената се ражда в колаборация между трима специалисти: архитект, еко дизайнер и мебелен дизайнер. Творението им е в отговор на заданието, което получават от един клиент приключенец, както го описват самите те.

Стената, която разделя и обединява едновременно

Преградата е предвидена за малък дом в Мелбърн, Австралия. А предназначението й е било да раздели по гъвкав начин двете помещения – дневната и спалнята.

Въртящата се библиотека се оказва перфектното решение. Когато рафтовете са плътно затворени, те ще разделят стаите. Но отворени ще пропускат светлината и ще подобрят циркулацията на въздуха в дома.

Библиотеката е направена от стари дървени плоскости, използвани по строежи. За по интересен вид, дизайнерите са запазили дори боите, надписите и графитите, изрисувани по тях с времето.

Bild Architecture Bild Architecture Bild Architecture Bild Architecture Bild Architecture стена с въртящи се рафтове 6 стена с въртящи се рафтове 7 стена с въртящи се рафтове gif 2 стена с въртящи се рафтове gif 3

Дизайн: Бен Мибърн – Bild Architecture;  Лейла Акараглу – Eco Innovators;  Дейвид Уотъруорт– Against the Grain; Снимки: TM Photo