vivre.bg

Той живее в 25 кв. м и има всичко

wip9

Родителите му са си мислили, че е луд да живее в толкова малък апартамент. Но Крисчън Скалърт все пак се решава на стъпката и се мести в 25 кв. м. жилище на петия етаж в блок в Барселона.

Когато Крисчън не готви, не спи, не се храни или не се облича, апартаментът му изглежда като празен куб. Но в него е скрито всичко необходимо. Зад шкафове на стената се намират мивката с кухненски плот, печката, хладилникът. Подаващият се от стената диван-ракла се превръща в легло, а на стената е закачена и падаща маса, на която домакинът не само да се храни сам, а може и да покани гости.

Собственикът на този малък дом разказва, че при ремонта е вземал идеи от микро жилищата в Япония и стаите по корабите. „Предимството на това да живееш в малко пространство е, че всичко ти е под ръка“, казва Крисчън, присягайки се за нещо от хладилника директно от леглото. Другите положителни страни са, че когато не ти се мият чинии или подреждат дрехи, можеш просто да затвориш шкафовете. А когато се прибереш вкъщи, всичко е отново чисто и подредено.

Да се живее в такъв микроскопичен апартамент е като игра на лего. Вижте сами във видеото.

   Харесай Combo.bg във Facebook