vivre.bg

Топ 20: Най-добрите апартаменти на 2015 г.

Нашата класация!

Лофт 9б в София_6

Каква беше 2015-а? Може би не беше най-добрата, не сбъдна всичките ни очаквания и дори често ни натъжаваше. Направи светът по-объркан и сложeн. И колкото повече го осъзнавахме, толкова повече търсихме нашето място. Там, където обичаме да се връщаме и да създаваме нашия уют.

За нас от Combo.bg 2015-а ще остане най-важната година. През изминалите месеци споделихме с вас десетки интериори от цял свят, идеи, съвети, колекции, впечатления и се надяваме в тях да сте открили своето малко вдъхновение, за да направите света около вас по-приятен.

В края на годината събрахме 20-те най-добри интериора, показвани през 2015-a на сайта ни. От Тел Авив, Гьотеборг, Киев, Тайпе до Банско или София, всеки един от тях ни впечатлява с красотата или изобретателността си. Някои ни се иска да имахме, други ни карат да мечтаем, трети ни показват, че всичко е възможно, дори когато си мислим, че условията ни затискат.

Най-добрите 20! Това е нашият избор. Надяваме се да ви хареса.

#20 Скандинавският мезонет: спокойствие и уют

скандинавски апартамент 1

Защото мислим, че истинската елегантност не се крие задължително в лъскав интериор! Светъл и много уютен, този мезонет е един от многото добри примери за жилище в скандинавски стил. Вижте целия апартамент тук.

#19 „Временен“ интериор в индустриален стил

малък апартамент с бетонни стени - 1

Защото ни припомни, че ни трябва само най-важното за живеене. И то може изглежда различно и дори нарочно недодялано. Жилището е ремонтирано и обзаведено за 4 месеца и ще бъде домът на едно младо руско семейство с малко дете през следващите само 3 години. Вижте целия апартамент тук.

#18 Малкият мезонет в Рим

мансарда в Рим_1

Защото ни показа, че интериорът може да бъде необяснимо красив като поезия. Таванското помещение в стара сграда е превърнато в прекрасен малък дом. Сива гама, интересни детайли и прекрасната вита стълба…вижте целия апартамент тук.

#17 В модерния, градски апартамент: бетон и цветове

модерен апартамент с бетонни стени_1

120 квадрата, в сърцето на Ипанема, един от богатите квартали в Рио де Жанейро. Апартаментът принадлежи на млад мъж, който е искал да има свое място в града. Съвременен с младежки дух, сурово излъчване с бетонни стени, но и силни цветни акценти. Вижте целия апартамент тук.

#16 Съвременното и семпло двустайно жилище

апартамент в сиво, черно, бяло и дърво - 22

Защото показва, че 41 квадрата могат да са съвсем достатъчни и големият бюджет не е най-важното. Малко, градско, семпло и модерно жилище, което да ти даде много идеи. Виж целия апартамент тук.

#15 Жилище в индустриален стил

винтидж лофт - 1

Този проект в Тайван доказва колко интересен и нестандартен може да бъде индустриалният стил. Просторен апартамент със специално отношение към… котките. Виж целия проект тук.

#14 Симпатичният малък шведски апартамент

малък шведски апартамент - 3

Защото ни напомни, че не трябва винаги да гледаме толкова сериозно на нещата. Забавен и свеж малък апартамент със закачливи детайли, който смесва ново със старо и същевременно изважда максимум удобства от 40-те си квадрата. Виж целия апартамент тук.

#13 Апартамент със скрити възможности в Париж

апартамент за двама в Париж

Харесваме изчистения му вид! Светъл интериор и перфектно разполагане на мебелите в едно 30 кв. м жилище. Виж целия апартамент тук.

#12 Апартамент от 64 кв. м с хитро разпределение

апартамент с хитро разпределение - 17

Защото ни показва, че всички недостатъци могат да бъдат преборени! 64 кв. м. във формата на квадрат. Всички прозорци се върху едната стена. Нито едно кътче от апартамента обаче не е лишено от светлина. Виж целия апартамент тук.

#11 Светлото руско мини

руски малък апартамент 2

Още един съвсем малък апартамент, който решава проблема си с липсата на светлина. Виж всички снимки от жилището тук.

#10 Модерно жилище от 55 кв. м с две спални

55 кв. м жилище с две спални - 14

Защото ни показва как умно се оползотворява площ! Намира се в Израел и заедно с апартамента си близнак се превръща от жилище с една спалня в тристайно, без да губи усещане за свободно пространство. Виж целия апартамент тук.

#9 Скандинавски апартамент с две слънчеви тераси

свеж просторен скандинавски апартамент - 7

Защото изглежда като жилището мечта! То е просторно, светло, бяло, с изчистен интериор и две страхотни тераси, на които да прекараш целия неделен следобед през лятото. Виж целия апартамент тук.

#8 Спокойна атмосфера в съвременното градско жилище

дом спасение от шумния град_1

Защото изглежда като мирния пристан насред забързаната градска джунгла. Предимно естествени материали и много интересни детайли превръщат интериора в запомнящ се пример за съвременен дом. Виж целия апартамент тук.

#7 Модерен апартамент с етно дух в Банско

апартамент в Банско - 8

Защото показва страхотен съвременен интериор, който ни връща към характерни линии от нашата култура. С уюта и усещането на планинска хижа, но с всички удобства и характеристики на модерния дизайн. Виж целия апартамент тук.

#6 Loft is Loft

Лофт за вдъхновение - 3

Защото показва неподправеното излъчване на лофт жилищата! 116 квадратни метра, мъжкият апартамент в Киев, който вдъхновява с лудия си микс от стилове и комбинации. Виж целия апартамент тук.

#5 Апартаментът H01 в София

апартамент в София - H01_6

Защото харесваме всичко в него – боядисаните в бяло тухлени стени, изборът на цветове, стълбите-шкафове, скритият домашен офис и малкото място за почивка на тавана. Вижте целия апартамент тук.

#4 Впечатляващо промененият 40-годишен апартамент

40-годишен апартамент 2

Красив интериор от Тайван, използващ предимно естествени материали и натурални цветове, които да отговарят на натуралната красота, която се открива през прозорците. Виж целия апартамент тук.

#3 Жилище в софийския Red Appleлофт ред епъл 6

Огромни прозорци с впечатляваща гледка в една от най-интересните сгради в София. Това жилище има своя отличителна индивидуалност и ще остане един от любимите ни български интериори, без значение годината на реализирането му. Разгледай го тук.

#2 Цветно и уютно таванско жилище в Швеция

таванско жилище в Швеция - 1

Защото носи нещо като вечна красота и извежда уюта на първо място. А ние вярваме, че това е най-важното за всеки дом. Интериор, който може би винаги ще изглежда свежо, непринудено и чаровно. Виж го тук.

#1 Лофт „9Б“ в София

Лофт 9б в София_6

Нашият номер 1! Жилището на един български архитект. Намира се на последния етаж в нова сграда в София. Работата по интериора продължава две години, а резултат оставя без дъх. Невероятен интериор и отношение към всеки детайл. Виж целия апартамент тук.

Нашият топ 20 за 2015 г.! Какво ли ще ни предложи 2016-а? Подготви се с: