vivre.bg

Топ 20: Най-добрите интериори на 2016 г.

уникален мезонет с бял интериор_1

Края на годината е неизбежното време за равносметка. И най-вероятно повечето от нас ще изпратят с облекчение 2016-та. Годината на многото избори, на новите заплахи, годината, в която светът загуби толкова много от любимите си звезди или просто годината, в която всички се надявахме на повече щастие и доброта, отколкото всъщност успяхме да срещнем.

Светът обаче никога не е едностранчив и със сигурност хубавото е било дори повече. Затова сме решили да изпратим 2016-та точно така: с най-доброто от годината! В нашия случай това означава – най-добрите интериори.

През последните 12 месеца в Combo.bg продължихме да ви показваме красотата и уюта, такива каквито ги виждаме. Без правила и по наш вкус! С идеята да са ви наистина полезни и да ви вдъхновяват.

В този Топ 20 ще видите не само чуждестранни произведения, но и много български проекти, публикувани през 2016 г. в Combo.bg. Тук са някои от най-четените от вас и най-любимите за нас! Постарали сме се в класацията да срещнете разнообразни по стил интериори. Някои от тях ще ви убедят, че уютът не е въпрос на площ, други ще ви накарат да бъдете експериментатори, трети ще покажат какво изобилие може да се крие в един единствен цвят.

И така… Най-добрите 20! Това е нашият (и вашият!) избор. Надяваме се да ви е приятно.

#20 Интериорът, който не се взема на сериозно

%d0%bd%d0%b5%d0%b4%d0%be%d0%b2%d1%8a%d1%80%d1%88%d0%b5%d0%bd-%d0%b8%d0%bd%d1%82%d0%b5%d1%80%d0%b8%d0%be%d1%80-%d0%b2-%d0%bc%d1%8a%d0%b6%d0%ba%d0%be-%d0%b6%d0%b8%d0%bb%d0%b8%d1%89%d0%b5_2

Цветни кабели по стените и мебели, които бързо да разчистят място за домашно парти. Домът трябва да е такъв, какъвто си ти. И ако обичаш да гледаш забавно на живота – не се впрягай за едни неизмазани стени. Модерно е! Целият апартамент разгледай тук

#19 Нежно розово в София

шаби шик

Сладко е като ванилия с малко ягоди и те пренася на друго място като в приказка. Този мини апартамент разполага с 47 кв. м площ и със сигурност всеки един от тях изпълва собственичката им с гордост. Разгледай жилището тук.

#18 Това ли е перфектният семеен дом?

светъл мезонет в скандинавски стил_бяла кухня_1

Все някога всички сме си мечтали за такава разкошна чисто бяла кухня… И за толкова чаровните стени на малки тухлички… И за терасата, която те приканва да поседнеш малко, за цял следобед… Този апартамент има всичко. И то подредено семпло, без натоварващи, ненужните претенции и дори с малко небрежност, така че никога да не може да изглежда старомодно. Виж всичко тук.

#17 До всяка бяла стена застане по една библиотека

етажерки с книги като прегради в апартамент_8

70-те квадрата жилище обитава подпокривно пространство на блок в Париж. Основната идея на дизайна му е толкова проста и същевременно впечатляваща – късите стени са завършени от етажерки. Нещо като домашен магически лабиринт сред книгите. Виж целия апартамент тук.

#16 Мисия: Безупречност върху 37 квадрата

малък, но просторен апартамент от 37 кв. м в София_8

Идва ред на съвременния градски живот в много малките апартаменти. Този тук се намира в София и има точно 37 квадратни метра. Но пък е твърдо решен да не изоставя стилния вид на второ място. Така че – пак има всичко, но е и съвсем излъскан и готов за показване. Всички снимки виж тук.

#15 Начупени форми за смелите

нестандартни мебели

В нюйоркския дом на родения в Турция дизайнер новото и старото заживяват заедно. Стените може и да са голи, но пък мебелите са скулптурирани в нестандартни форми. Страхотно е да можеш да придадеш характер на всичко около теб, така че да изглежда твое и като ничие друго, нали?! Целият проект виж тук.

#14 Индустриалното става елегантно

индустриален апартамент в Прага_1

През тази година ви показвахме много жилища в индустриален стил. Но пък никое от тях не е разполагало с толкова класа. Малко хладно, но и толкова предразполагащо към търсене на друга гледна точка за всички неща от живота. Разгледай го тук.

#13 Къща в София: Модерен комфорт

модерен дизайн и комфорт къща в София

Семейната къща в покрайнините на града носи съвременното излъчване и спокойна атмосфера. Залага на бяло, сиво, дърво и ефектни осветителни тела. И има две прекрасни места за почивка точно до прозорците. Разгледай я тук.

#12 Максимум възможности от 70 квадрата в столицата

Красив апартамент София 70 кв. м_2

Този тристаен апартамент в София ви се хареса толкова много тази година заради интересното разпределение на дневната и класическата красота, която носи. А и никой не би отказал да се отпусне в спалня с хотелско излъчване, нали?! Разходи се из жилището тук.

#11 Рустик чар и други тайни

малко таванско студио с рустик елементи_2

Пространството от 50 кв. м под покрива е преобразено по най-добрия начин. Подът е облечен в дърво, а зад орехови панели са скрити големи гардероби и входове към малките помещения. Спалнята пък е затворена зад стъклени врати с метални рамки. Много чар и още толкова стил. Виж всичко тук.

#10 Малкият таван по скандинавски

красива малка мансарда в скандинавски стил_3

Няма как да не харесваш скандинавските жилища и да не се възхищаваш на начина, по който успяват да постигнат красотата и уюта, имайки на разположение едни обикновени мебели и бели стени. Семпло и елементарно, но подредено с толкова внимание… Романтичният едностаен апартамент и всички негови зони разгледай тук.

#9 От улицата вкъщи!

улични елементи в дома_2

На кой му е хрумвало да затвори кухнята с гаражна врата? Или да си направи ъгъл като от улично кафене? Интересни работи се случват в този нетипичен дом в Сингапур и ти показват, че все още има какво да те изненада. Направи обиколка тук.

#8 Модерни градски приказки върху 50 кв. м

високи стъклени врати отделят спалнята_1

В малките ни градски жилища не всичко може да бъде отделено. Спалнята е зад врати, но стъклени. А стените са в „невидими“ гардероби, от тавана до пода, за да има място за прибиране. Но винаги се стремим всичко да изглежда добре и модерно. Същата е историята и на това ново жилище в Румъния.

#7 Две в едно от София

двама съседи се влюбват, обединени апартаменти в София_4

Освен че изглежда зашеметяващо добре, апартаментът си има интересна история. Двама съседи се влюбват и свързват жилищата си. Какъв е финалът на историята – не знаем, но със сигурност стени са падали и е бил създаден този прекрасен интериор в София. Разгледай го тук.

#6 Креативен и цветен 100 кв. м апартамент

%d0%ba%d1%80%d0%b5%d0%b0%d1%82%d0%b8%d0%b2%d0%b5%d0%bd-100-%d0%ba%d0%b2-%d0%bc-%d0%b0%d0%bf%d0%b0%d1%80%d1%82%d0%b0%d0%bc%d0%b5%d0%bd%d1%82_10

Просторният апартамент в Украйна пълни очите с идеи. Той е разнообразен, цветен, малко луд и топъл като добър приятел. Можеш да го разглеждаш като интересна, цветна книжка ето тук.

#5 Преустройството на едно малко софийско жилище

преустройство на малко софийско жилище

Пространството е малко, но вече е оптимизирано така, че да е по-просторно, по-свежо и модерно. Важно е жилището да отговаря на твоя начин на живот и ако искаш да имаш голяма маса за събиране на осем човека, имай я! Дори да е за сметка на спалнята. Разгледай апартамента тук.

#4 Просторният лофт носи цялата свобода

просторен лофт в Полша_1

Истината е, че модата на подпокривните жилища не е отминавала. Характеристиките им ги правят уникални места за живеене. Дървените греди, скосяванията, високите тавани създават неповторима атмосфера. А представяш ли си колко уютно може да изглежда едно кътче с камина, стени на тухлички, удобен диван и маса от палети?! Разбери тук.

#3 Красоти в Банкя

къща с ателие в банкя_dontdiy_1

Двуетажната къща в разделена така – първото ниво е за живеене, второто за работа. Остава да се чудиш само кое ти харесва повече. Разгледай това прекрасно място тук.

#2 Къщата или колата: Впечатляващи гледки в София

къща в софия_колата е звездата_pagoda house_1

(Да, класацията е за интериори, но не можеше да мине без тази къща). Тя се намира в покрайнините на София и обиколи световните и родни издания, за да се превърна в същинска звезда. Причината може би са впечатляващите огромни, панорамни прозорци или стъкленият гараж, гордо показващ ретро автомобила на домакина. Или може би са вмъкнатите сякаш в земята нива или безупречният интериор и открит външен вид?! Разгледай и сам прецени – тук.

#1 Уникалният мезонет в бяло!
уникален мезонет с бял интериор_1

Ето как с един цвят може да се постигне разнообразие от чудеса и то върху толкова голяма площ.  Замръзналият в чисто бяло интериор изглежда като място, което тихо пази някакви тайни и разказва красиви истории. Един от най-харесваните от вас дизайни през годината – ето го тук.


 

Не пропускай да видиш още: