vivre.bg

Трендовете през 2019 г. – Бъди реалист!

etsy-трендове 2019 7

През 2018 година хората търсеха магически мотиви, розови еднорози, нежни пастели… Фантастичните елементи им помагаха да избягат от заобикалящия свят, избавяха ги от новините и разединителния тон на политиката. Но сега…

Идеализмът си тръгва, настанява се реализмът!

„Светът не е перфектен и не трябва да се преструваш, че е такъв. 2019-та официално ще е годината на това да бъдеш истински!“ – така от Etsy обясняват какво според тях ще бъде поведението на потребителите през настоящата година, говорейки за трендовете в обзавеждането и личния стил.

А защо трябва да се съобразяваме с прогнозите на Etsy? Etsy.com e най-големият сайт за продажба на уникални творения, ръчно изработени и винтидж продукти в света. Платформата, която дава възможност на креативни майстори и предприемачи да продават свободно стоките си, има близо 36 милиона активни купувачи и броят им постоянно се увеличава. На базата на техните търсения и поведение, експертите на Etsy свободно могат да заключат какво ще бъде „горещо“ и „тренди“ през настоящата 2019-та ( а и началото на 2020-та).

Ето и някои конкретни тенденции:

#1 Цветът на годината: Обгоряло оранжево/Burnt Orange

etsy-трендове 2019

От нежно-розовото и ултравиолетово купувачите все повече се насочват към по-топлите и земни цветове. Обгорялото оранжево се комбинира успешно със студени сиви и мастилени тонове, както и с популярния пастелно розов цвят.

#2 МАКСИМАЛИЗЪМ

etsy-трендове 2019 2

Подгответе се за визуално „претоварване“! Това, което преди е смятано за проява на лош вкус, сега е допустимо. Смелите комбинации на текстури и цветове създават еклектични гледки, които ще предизвикват сетивата ни през годината. Бъдете смели, защото всички миксове за позволени!

#3 Хербарии

etsy-трендове 2019 6

Висящи растения, изсушени цветя и хербарии в рамка – не изискват поддръжка и добавят дзен усещане в стаята. Подготви се да ги виждаш често като декоративен елемент.

#Югозападният стил

etsy-трендове 2019 4

Вдъхновен от индианците, мексиканците и испанците – в стила преобладават земните, естествени нюанси. Ръчно изработената керамика, грубо тъканите килими и естествените материали ще бъдат популярни.

Прогнозата на Etsy завършва с един симпатичен мини тренд – ленивците! Оказва се, че фигурките с ленивци баавно ще изместят модерните еднорози в украшенията и декорациите.

etsy-трендове 2019 5