vivre.bg

Тристайно жилище в София се сдобива с нов интериор

нов интериор за тристайно жилище в София_1

Съвременният стандарт на живеене налага съвсем нови изисквания към градските апартаменти. По-светли, по-просторни и функционални помещения, за сметка на повечето на брой и по-малки на площ отделени стаи. Причината е съвсем ясна: в бързия ни ритъм споделените моменти заедно са ценни. Затова дневната отдавна и трайно обедини в себе си кухнята, трапезарията и хола.

Така се случва и в това жилище в София. Тристайният апартамент се намира в стара тухлена сграда в кв. „Лозенец“. А проектът на студио Bondart тотално променя вида му.

Цялостното преустройство изменя функциите на помещенията. Кухнята става част от дневната, а на нейно място е изградена нова спалня. Терасата пък е приобщена, за да увеличи иначе малкото пространство на банята.

нов интериор за тристайно жилище в София_8

Различно разположение, изцяло подменени инсталации и естествено – нов интериор. Целта на дизайнерите е да създадат модерна атмосфера, която да носи уют. Така дървени греди са вплетени в съвременния дизайн, а разноцветният диван омекотява минималистично подбраните цветове и правилни форми.

Проектът залага на натуралното излъчване на естествените материали. Освен с дървените греди по тавана над кухнята, то е потърсено и в естествения паркет, декоративните тухли,  плоскостите, наподобяващи бетон… Осветлението е също важен акцент, използвано тук и за обособяване на различните зони в дневната.

Виж повече в снимките!
нов интериор за тристайно жилище в София_2 нов интериор за тристайно жилище в София_3нов интериор за тристайно жилище в София_9 нов интериор за тристайно жилище в София_4 нов интериор за тристайно жилище в София_5нов интериор за тристайно жилище в София_6нов интериор за тристайно жилище в София_7 нов интериор за тристайно жилище в София_10 нов интериор за тристайно жилище в София_антре нов интериор за тристайно жилище в София_антре_2 нов интериор за тристайно жилище в София_спалня_1 нов интериор за тристайно жилище в София_спалня_2нов интериор за тристайно жилище в София_баня