vivre.bg

Тънки черни линии рисуват нов дизайн в стария апартамент

тънки черни линии в интериора_1
Старото жилище се превръща в модерно такова! В него интериорът прелива в екстериора, отделено и заедно вървят ръка за ръка, шкафовете служат като стени, а материалите създава чувство за минимализъм примесен с топлина.

Така израелците Maayan Zusman и Amir Navon сами описват дизайна, който създават за стария, градски апартамент на едно семейство в Тел Авив. С „въздушния“ си интериор и площ от 95 кв. м , домът разполага с изключително просторна дневна с тераса и две спални, всяка от които със собствена баня.

тънки черни линии в интериора_2

Видът е съвсем изчистен и лек. Погледнати за миг, някои от мебелите изглеждат като рисунки върху бял лист. Точно такъв е и фонът във всички помещения: светъл. Благодарение на белите стени и пода в нюанса на бетон. Навсякъде обаче присъства и още един повтарящ се елемент…

Черни детайли разсичат белите стени и разграничават отделените зони. От рамките на прозорците, през металните рафтове, до тръбата, на която е поставен телевизорът. Дори кабелите на осветлението скицират фигури с тънките си тъмни линии.

Визуалната игра е продължена и на терасата, където дългата маса за хранене и отворени шкафове на стените сякаш са се отразяват в огледало. Частта до прозорците в съседство е облечена с рамка от дърво и превърната в приятна зона за релакс. А входовете към спалните са скрити из вратите на високите гардеробни системи, играещи ролята на стени.

Виж повече в снимките!

тънки черни линии в интериора_3 тънки черни линии в интериора_4 тънки черни линии в интериора_5 тънки черни линии в интериора_6 тънки черни линии в интериора_8 тънки черни линии в интериора_9 тънки черни линии в интериора_10 тънки черни линии в интериора_11 тънки черни линии в интериора_12 тънки черни линии в интериора_13 тънки черни линии в интериора_14 тънки черни линии в интериора_15тънки черни линии в интериора_16 тънки черни линии в интериора_17 тънки черни линии в интериора_18 тънки черни линии в интериора_19 тънки черни линии в интериора_20

 

Лекият и отворен стил на жилището и използването на функционални системи от шкафове за затваряне на спалните са като запазена марка на израелското дизайнерско студио. Спомни си ги от Модерно жилище от 55 кв. м с две спални и Умната трансформацията на един 60 кв./м апартамент в Тел Авив.

 

Информация: Dezeen.com, снимки: 181-Architecture Photography